Naději vidím paradoxně ve zle

Přečtení: 2560

Tato úvaha je volným pokračováním a jakýmsi doplnění staršího textu “Naději vidím paradoxně v hlouposti”.

On je totiž kromě hlouposti, neschopnosti a strkání hlavy do písku, současný stav způsoben ještě něčím a to něco je myslím neuvěřitelná morální a duchovní prázdnota lidí.

Víru v něco vyššího vystřídal hon za materiálními hodnotami bez jakéhokoli přesahu. Pokud se v člověku ztratí jakákoli víra, začne se zákonitě chovat tak, jak se chovají dnešní „elity” – tedy zcela nemorálně a bez jakékoli vize v budoucnost, další generace a humanismus – zbyde jen jediné – TADY A TEĎ.

Carpe diem – užívej dne, kompletně nahradilo Memento mori – tedy pamatuj na smrt a nezapomeň na svoji pomíjivost.

Ale ona ta vyprázdněnost zasahuje pomalu jako rakovina do všech odvětví – jelikož jsem sám filmař, vidím to nejhmatatelněji právě na kinematografii. Témeř jakýkoli film za posledních pět až deset let je naprosto nekoukatelný. V těch filmech už není VŮBEC NIC – nemají duši, poselství, nápad – jsou to jen dokonale naleštěné produkty – stejně takové, jakými se staly naše životy a celá společnost.
Jen na zlato namalované hovno.

A to místo, kde byla dřív víra a duchovno nahradilo pouhé sobectví – MÍT a VLASTNIT. Nic jiného už lidi nezajímá a pro nic jiného už ani politici a „elity” nežijí. 

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce

Politika už také dávno není služba veřejnosti, ale stal se z ní pouze výtah k moci a penězům a je zcela jedno za jakou je to cenu.

A sobectví a nedostatek lásky vede zákonitě ke zlu a to zlo nyní vládne světu.

Ale žádný strom nemůže růst do nebes a tak jako nemůže donekonečna růst neschopnost a prázdnota, nemůže růst donekonečna ani zlo. 

Ono totiž zlo má tu výhodu, že se VŽDY nekonec samo zničí. 

Je to nevyhnutelné a je jedno, jestli ho berete z metafyzického hlediska, nebo z čistě pragmatického, ale je to zkrátka tak.

Pakty nemorálních, bezcharakterních a zlých lidí se VŽDY rozpadnou, protože jeden z podstaty nevěří tomu druhému a každý chce víc a ošidit toho druhého.
A oni se začnou požírat mezi sebou a sami si vyřizovat účty – však ono se to děje. To jsou všechny ty „náhodou” spadlé helikoptéry, „objevené” korupční skandály…

Zlo je hloupé a vlastně komicky předvídatelné a vždy je destruktivní, protože jen parazituje a ničí.

Možná to cítíte, možná ne, ale jsem přesvědčený, že ten ohromný kotel zla, který se za poslední roky shromáždil, nemůže růst donekonečna a brzy musí prasknout jako natlakovaný papiňák.


Věříte v Boha?

Víra v Boha je pro tuto anketu myšlena i obecněji, nejen křesťansky - také metafyzicky, víra v něco vyššího, v určitý řád…


A zlo se také vždy nakonec vepíše do tváří lidí a ničí je – můžete tomu říkat karma, Boží mlýny, nebo jakkoli chcete, ale VŽDY se k těm lidem vrátí.
Ta smlouva s ďáblem prostě není zadarmo a vše má svou cenu – zkrátka v pohádkách a příbězích je hluboká pravda.

A zlo nakonec VŽDY prohrává – a v tom vidím jistou naději – jen to někdy trvá bohužel trošku déle…

Tématu dobra a zla už jsem se věnoval i v textu …a pak je tu ještě jeden rozměr toho všeho”

Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

13 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
CZkotas
CZkotas
1 rok před

Pojídání hmyzu v mateřských školkách v Polsku:
hrdinovesteckou.cz/other/1466/pojidani-hmyzu-v-materskych-skolkach-v-polsku

“Polsko… Psychopati, nevím, kdo je víc v troskách, jestli rodiče, kteří to dovolili, nebo pedagogové, kteří to zorganizovali. Masakr. Tohle by mělo spadat pod šikanu.”

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Děje se tolik podivných věcí, že by mě zajímalo, jestli na nás není připravena akce pod falešnou vlajkou s “mimozemským útokem” jako zástěrka pro globální “reset” nebo nějakou podobnou hnusárnu. A proč? Už i nad Severní Amerikou sestřelili dvě UFO… a CNN (prima news) o tom otevřeně mluví… co se děje 🙂 Takže, dvě UFO sestřelená mezi hranicemi Montany a Kanady?
A co mají všechny tyto “objekty” společného? Objevují se na severní obloze. Na nebi se děje něco neobvyklého: a americké vojenské stíhačky vynakládají munici na sestřelení těchto objektů..

CZkotas
CZkotas
1 rok před

+NEMÁM TO KDE UVEŘEJNIT – JEDNÁ SE O HODINU “STARÉ” VIDEO!
Mobilizace: vláda rychle a potichu mění zákony. Bojí se nevole občanů. Jde o čas. NATO: mír nepanuje
https://www.youtube.com/watch?v=hTYem7QTicI

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

To je pravda, v tom videu zazněli ještě další informace. Dodám, že papíry typu: “VZOR_odmitnuti-mimoradne-sluzby-ve-stavu-ohrozeni” moc fungovat asi pak, tady se třetím rokem manipuluje, lže, šlapě po ústavě, zákonech..
Naprosto odmítám za cizí zájmy, politiky, jít někam na cizí území “bojovat” a za co, za fašistickou a zkorumpovanou okrajinu? Za zničení vlastní země, kde nám nic už nepatří? BOJOVAT ZA CO A PRO KOHO?. Ustáli jsme ko*kovid, nedáme se i v tomhle!

PS: příště nebudu spěchat a vložím TO do správné sekce, takže se omlouvám.

jiri
jiri
Odpovědět  CZkotas
1 rok před

SKUTEČNĚ SE DĚJE: NOVÉ, ZPŘÍSNĚNÉ NÁROKY NA PROSTORY PRO ODVOD BRANCŮ
Dosavadní místnost pro odvod branců je nevyhovující – protože má únikové východy. Proto se hledají prostory, které nemají žádné únikové východy (!).
Čech zjistí, že zadání CIZÁKA zní: “Prostory pro odvod branců nesmí mít žádné možnosti útěku”.

Čech (!) z toho jednoznačně musí dovodit: “PLÁNUJE SE BRUTÁLNÍ ODVOD BRANCŮ – BUDE NEPOCHYBNĚ PROTI JEJICH VŮLI, PROTO BUDOU CHTÍT UTÍKAT. ”

A tak Čech (!) ochotně skloní hlavu a řekne: “Tak jo! Budu hledat prostory, z kterých NIKDO nebude moci utéct!”
Takže takovýto Čech nyní hledá prostory – a už nyní se tímto podílí na špíně a zločinu, který se Čechům už naplánoval!!!!
Další důkaz toho, jak si dokáže jít Čech proti Čechovi.

Místo, aby se spustil řev, aby se varovali Češi navzájem mezi sebou, tak je ticho, mlčení a přisluhování!!!
Další počin, ničící vzájemnost, sounáležitost, prohlubující a navozující zlo, které ovládlo naší zemi!!!

NAPROSTO SI DOKÁŽI PŘEDSTAVIT SKUTEČNOST, ŽE SE TO NEDĚJE JENOM V JEDNOM ČESKÉ MĚSTĚ, ALE V CELÉ REPUBLICE (ale o ostatních městech nemám věrohodně ověřenou tuto skutečnost).

Bojka
Bojka
Odpovědět  jiri
1 rok před

To je spise jako nejaka blbost anebo pokud neni tak pls o odkaz na toto info prijde mi to zvlastni.
Jinak diky za dalsi info, panu Tomankovi!

jiri
jiri
Odpovědět  Bojka
1 rok před

Zkopíroval jsem to z diskuse na sociální síti
Zeptám se má nějakou cenu již nyní vyplnit podepsat ověřený podpisem ten formulář jak už tady kdosi zmínil to odmítnutí mimořádné služby? samozřejmě upravit možná znění není vyhlášena mobilizace ale jestli to má nějakou hodnotu už to řešit teď než se třeba změní to jejich nařízení zákona

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  jiri
1 rok před

NE! Paradoxně půjdete pak mezi prvními!! VŠEM DOPORUČUJI TOHLE 4MIN VIDEO OD PROF. STAŇKA:
hrdinovesteckou.cz/files/1_3527.mp4

= tam je vše i tohle vysvětleno naprosto dokonale! Podívejte se sami.. Vysvětleno i že do války půjdou pobalstké státy, jako PL, SK, CZ a že když tankisti v PL odmítli a odešli do civilu nahradí je SK+CZ atd. Je tam vše až z toho mrazí i to, že země jako Británie, USA a Německo dle paktu NATO nemůže jít do války, tohle je vážně slovanská bratrovražedná válka 🙁

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Potravinářská a energetická infrastruktura je demontována, aby se dosáhlo kolapsu. O tom není pochyb. Děje se to v USA i v Evropě. Jde o taky o to, aby se zhroutila ekonomika a masy lidí upadly do bídy?

A protože všichni jedí, zhroucení potravinového řetězce dopadne na všechny, ať už jsou očkováni, nebo ne. Ale to si provládní najatí šašci (cemperátoři, elfové aspol.) stále neuvědomují.

Včetně přípravy na finanční reset, který by vedl k téměř okamžitému bezpráví v ulicích, protože přestanou fungovat banky, bankomaty, potravinové lístky…

A vakcíny jsou jen jedním z vektorů, které jsou nasazovány k dosažení globální depopulace. Potravinový kolaps, energetický kolaps, finanční kolaps a již probíhající válečné plány zahrnují další “plány”..

Luděk Masár
Luděk Masár
1 rok před

Souhlasím s každým písmenem, vidím tento náš dnešní svět úplně stejně a vy jste to moc pěkně sepsal

Tony Satira
Tony Satira
1 rok před

Bible tomu neříká karma ale zákon setby a žně. Sv.Pavel píše “Bůh nebude oklamán, cokoliv by člověk sel, to bude i žíti”