Pravda made in ČT

Přečtení: 2069

Včera se na webu ČT objevil článek o tom, jak je „Golfský proud velmi stabilní a jeho kolaps není pravděpodobný”, na čemž by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby v tom stejném médiu nevyšel před několika měsíci (loni v létě) článek zcela opačný „Oceánské proudění může zkolabovat už v roce 2025 a předtím v roce 2021 ještě jeden text „Golfský proud výrazně zpomalil. Ke kolapsu může dojít během desítek let, ukazuje studie”.

Ale není to zdaleka ojedinělý exces České televize. Včera totiž vyšel další naprosto nesmyslný článek  „Vysazování stromů může vést k oteplování planety.”, i když v roce 2021 ČT ještě psala „Vysazování nových lesů je ještě účinnější zbraní proti změnám klimatu, než se předpokládalo” – tedy opět dvě ZCELA protichůdné zprávy.

Zajímavé je, že vše pochází z „pera” jednoho autora, jakéhosi Tomáše Karlíka, který píše ZCELA protichůdné a často ZCELA nesmyslné texty, bez jakéhokoli uzardění, odpovědnosti, nebo dokonce sebereflexe.
Přitom to, že Golfský proud vůbec nezpomaluje, se dá zjistit po pár kliknutích z veřejně dostupných dat o oceánském proudění – ale to bychom za naše peníze z koncesionářských poplatků chtěli asi příliš…

Vše je vždy velice rafinovaně skryto za „studie tvrdí, dle názoru XY, podle výzkumu…” a podobně, což jsou dokonalé obranné mechanismy dnešních novinářů, které je de facto brání před žalobami a postihem, protože oni přeci nic netvrdí, oni JEN přebírají studie nějakých vědců, případně názory lidí, či jiných tiskových agentur…

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce

Potud je ta hloupost vlastně vtipná a člověk by se jí rád zasmál, ale problém je, že běžný čtenář a divák bere ČT jako relevantní zdroj s tím, že co tvrdí má i ověřené a zjištěné, ale právě díky onomu „podle studie”, si ČT (a další média) nad vším myjí ruce.
Českou televizi bohužel berou vážně další média, nebo wikipedia které ji pak rády citují. Co je ale ještě závažnější, na tvrzení ČT se často odkazují, jako na „relevantní médium”, například soudy, když určují, kdo JE a kdo NENÍ ve veřejném prostoru lhář, nebo dezinformátor. Což už přestává být legrace, protože podobné závěry soudu pak lidem ničí kariéry, nebo dokonce životy.

Myslím, že by to byla záslužná práce pro nějakého právníka, aby nechal soud konečně přezkoumat, že platí jedna z těchto tezí: buďto je ČT relevantní médium, které si ale musí ověřovat co publikuje, řídí se svým vlastním kodexem a základy novinářské etiky a je tak zodpovědná za své texty a může být žalována například za „šíření poplašné zprávy”, nebo je to médium, které si „jen tak plácá, co mu kdo přinese”, její informace jsou pouze bulvární výkřiky, ale pak se podle nich nemohou řídit soudy a být citována například na wikipedii.

Celé toto téma není samozřejmě problém pouze ČT, ale veškeré dnešní novinařiny, protože ta pak vypadá tak, že kdokoli může napsat jakkoli lživý titulek, nebo celý článek s odkazem, že to někdo tvrdí…

Například udělejme tedy bombastický titulek, že „Ředitel ČT je nebezpečný pedofil – tvrdí odborník” a v textu se pak dočteme malým písmem, že citovaný odborník je bezdomovec Karel, který je odborníkem na krysí kožíšky, protože je původně nositelem doktorátu z Masarykovy univerzity… ale to už nikdo samozřejmě nečte. Zůstane pouze bombastický titulek a v lidech pocit, že na každém šprochu, je pravdy trochu… Semínko zaseto, účel splněn a my se jen můžeme ptát, komu to slouží…

Ano, přesně takto se dnes vaří pravda – a ještě z našich peněz…


Zde jsou články o lhaní ČT, o kterých jsem psal v minulosti
Použití fotografie po tornádu, prezentované jako ilustrace války na Ukrajině
Jak funguje v ČT cenzura
Jak ČT nedoložila svá tvrzení a opět porušila svůj kodex
Rozbor manipulativní reportáže ČT

Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
CZkotas
CZkotas
1 den před

comment image
comment image
comment image
…………

CZkotas
CZkotas
8 dní před

Ano, je to tak! My normální, to už dávno víme, ale, co s tím? 🙁
Lži téměř denně, dokonce chtějí za manipulace už i platit – viz. např. seznam!
I onen slavný ChatGPT prosazuje PROPAGANDU a papouškuje LŽI, viz např.:
https://expose-news.com/2024/04/25/chatgpt-pushes-propaganda-about-covid-vaccines/

Propagují stále stejné lži, staré rčení, které vypouštějí lékaři, že ve vakcínách není tolik rtuti, aby lidskému tělu uškodila, je dávno dokázaná fraška! Úplně stejně jako dnešní lékaři, kteří chrlí lži, že bílkoviny s hroty zůstávají v místě vpichu, přestože je cévní systém roznáší po všech orgánech včetně mozku, podobně jako se rakovina katapultuje, když se dostane do lymfatických uzlin (lymfom).

Rtuť je nejtoxičtější neradioaktivní prvek na Zemi. V jedné průměrné vakcíně (např. proti chřipce) je 25 mikrogramů rtuti, přičemž bezpečnostní limit je 5 mikrogramů?!

+ Hliník (a to nezmiňuji o nových formách hliníku a jiných kovů!) ve vakcínách (uvedený jako fosforečnan hlinitý) pomáhá rtuti (uvedené jako thimerosal) ve vakcínách všeobecně (četně vícedávkových vakcín proti chřipce atp.), překonávat hematoencefalickou bariéru..

+ Připomínám, že v 90. letech se ztrojnásobil počet dětských vakcín, což bylo varovným signálem, že vakcíny jsou ve skutečnosti přímou příčinou milionů případů autismu, protože počet případů stoupl z 1 z 10 000 dětí na 1 z každých 68, a to převážně u mužů..

A rtuť prochází hematoencefalickou bariérou, stejně jako toxické, viry napodobující bílkoviny z mRNA „vakcín“! Porucha autistického spektra je vývojová porucha, nikoli vrozená vada, takže její příčina NENÍ genetická.

A vakcínový průmysl rád vyvolává hyperimunitní reakci na své toxiny, aby si rodiče mysleli, že si jejich děti vytvářejí imunitu vůči všem těm virům

= Masivní zvýšení zánětlivých cytokinů v krvi. Zánět v mozku, který je rozpoznán u většiny autistických dětí a souvisí s hliníkem smíchaným se spalničkovým virem, který je součástí očkování MMR. Živé viry spalniček nalezené v imunitních buňkách autistických dětí se zánětlivými střevními poruchami. Patologické změny střevního mikrobiomu, které následně podporují dysfunkční imunitní reakci, včetně problémů s gastrointestinálním traktem. Zvýšená expozice rtuti a problémy s detoxikací rtuti, olova, hliníku a dalších toxinů těžkých kovů (což přispívá k zánětu mozku)…

A reakce buněk na nebezpečí (CDR) je stav, kdy jsou buňky ohroženy něčím ve svém okolí, například toxickými proteiny hrotu, které se dostaly z místa vpichu a napadly životně důležité orgány. Jakmile je CDR spuštěna, tělo prochází zánětlivou fází (CDR1), po níž následuje regenerační fáze (CDR2), a poté by mělo obnovit normální funkci ve fázi CDR3. Mnoho lidí trpících syndromem Sproteinu a autismem se však nikdy nevyhne fázím CDR 1 a 2, což vede k chronickým onemocněním, která většina lékařů odepisuje nebo na ně prostě nemůže přijít (zejména proto, že nikdy nesmějí ukázat prstem na vakcíny).

A více než POLOVINA všech dětí trpí těžkými alergiemi, autoimunitními dysfunkcemi a chronickými nemocemi způsobenými zdrcujícím bleskovým útokem vakcín a nyní i nejexperimentálnějším, smrtícím náporem milionů prionů hrotů vytvořených uvnitř těla pomocí „technologie“ mRNA.

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  CZkotas
7 dní před

+ Po letech ignorování závažných bezpečnostních signálů u “vakcín COVID-19” nechal úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) konečně provést bezpečnostní studii a blíže se zaměřil na dva závažné nežádoucí účinky, které postihují malé děti a dospívající: zánět srdce a záchvaty!

comment image

Více na:
https://forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=32&p=884#p884

V rozsáhlé kohortové studii zahrnující více než 4 miliony očkovaných dětí zjistil úřad FDA nárůst záchvatů u dětí ve věku 2 až 5 let. Agentura rovněž zjistila nárůst zánětu myokardu a osrdečníku u dětí ve věku 12 až 17 let.
“Byly zjištěny statistické signály pro myokarditidu nebo perikarditidu po očkování vakcínou BNT162b2 u dětí ve věku 12 až 17 let a záchvaty po očkování vakcínou BNT162b2 a mRNA-1273 u dětí ve věku 2 až 4 nebo 5 let,” napsali autoři studie.

= Děti trvale poškozené, bez vědeckého zdůvodnění nebo právního postihu. Děti jsou nuceny přijmout poškození srdce a záchvaty jako normální a nezbytné pro “vyšší dobro”.

A ona myokarditida není nějaký vzácný, mírný nežádoucí účinek vakcíny. Desetiletá studie o myokarditidě se zabývala smrtelnými následky tohoto onemocnění. Z 2 988 pacientů s klinickou myokarditidou mělo 362 tragické následky. Z nich 163 zemřelo do jednoho měsíce. Do 30 dnů od stanovení diagnózy došlo ke 40 úmrtím u mladých dospělých, 52 úmrtím u dospělých středního věku a 105 úmrtím u starších dospělých. Po desetiletém období sledování došlo k úmrtí ze všech příčin u 762 (25,5 %) osob…

Michal
Michal
11 dní před

Ahoj Honzo, to jsi napsal opravdu skvěle! Děkujeme! Apropo, ta dezinformace s ukrajinou, tornádem jim prošla bez soudu že?

Bojka
Bojka
13 dní před

comment image
comment image
comment image
.
.
.
comment image

zatial nikto
zatial nikto
Odpovědět  Bojka
10 dní před

Vírus vtáčej chrípky H5N1 našli v kravskom mlieku práve v čase, keď začali klinické skúšky vakcíny. Americke CDC vyzvalo štáty, aby sa pripravili na „rýchle testovanie vtáčej chrípky“. Stalo sa tak po tom, čo v pasterizovanom mlieku v jednom obchode s potravinami testy odhalili fragmenty vírusu vtačej chrípky H5N1.
Médiá označujú za „náhodu“ fakt, že toto sa deje presne v rovnakom čase, keďfinancovaná vakcína proti vtáčej chrípke práve vstúpila do fázy klinického testovania!
Čo tie kravičky, ktoré napr. v Austrálii, Kanade… očkovali mRNA svinstvom proti údajnému covidu19? Koľko ľudí pilo a jedlo výrobky z tohto kontaminovaného mlieka či z ich mäsa? Alebo hneď za rohom, nemecké bravčové mäso, očkujú svoje bravčové už druhý rok!