Pokračování cenzury v ČT

Přečtení: 2024

Dnes jsem si přečetl, že generální ředitel ČT Petr Dvořák byl na dnešní valné hromadě v Dubrovníku zvolen již podruhé viceprezidentem Evropské vysílací unie (EBU).

Gratulujeme – evidentně si pan Dvořák vede dobře. A zde by bylo dobré připomenout článek, který jsem psal již v listopadu loňského roku na Aktuálně a který byl také “oficiálním” důvodem, mého konce tamtéž a uzavření mého blogu šéfredaktorem Pazderkou…

A stalo se něco? Vadí snad někomu veřejné přiznání naprosto bezprecendentní cenzury velkými agenturami a televizemi, které se tím – v rámci dobra, které vykonávají – ještě chlubí?

Cenzura na steroidech

7.11.2021 – Původní text

Cenzuru téměř vždy dělal přímo stát. Často potají a lidé se jen domýšleli, co se asi a smí a nesmí psát a říkat. Ale dnešní doba je zcela jiná – největší tiskové agentury a korporace se rozhodly jít dál. Zkrátka udělaly seznam o čem se smí psát a dokonce v médiích mluvit a o čem ne.

Dle dohody je například zakázáno:

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce

– Obsah, který tvrdí, že existuje spolehlivý lék na covid‑19
– Obsah, který doporučuje používat Ivermektin nebo Hydroxychlorochin pro léčbu onemocnění covid‑19
– Kategorická tvrzení, že Ivermektin účinně léčí covid‑19
– Tvrzení o existenci zaručené metody prevence onemocnění covid‑19
– Tvrzení, že používání roušky je nebezpečné nebo má negativní účinky na zdraví
– Tvrzení, že roušky nehrají roli v prevenci onemocnění nebo při přenosu onemocnění covid‑19
– Tvrzení, že schválená vakcína proti onemocnění covid‑19 způsobí smrt, neplodnost, potrat, autismus nebo onemocnění jinými infekčními chorobami
– Tvrzení, že schválená vakcína proti onemocnění covid‑19 bude obsahovat látky, které nejsou uvedeny v seznamu ingrediencí vakcíny, jako jsou biologický materiál z plodů (např. tkáň plodu, kmenové buňky zárodku plodu) nebo živočišné produkty
– Tvrzení, že schválená vakcína proti onemocnění covid‑19 změní genetickou výbavu člověka
– Tvrzení, že vakcíny proti onemocnění covid‑19 nesnižují riziko nákazy touto nemocí
– Tvrzení, že bude po konkrétní populaci vyžadováno (jakýmkoli subjektem s výjimkou vlády), aby se účastnila pokusů s vakcínami, nebo aby dostala vakcínu jako první
– Tvrzení, že schválené testy na covid‑19 neumí onemocnění odhalit
– Obsah, který tvrdí, že určitá skupina nebo jednotlivec má imunitu nebo nemůže virus přenášet


To je jen malý výčet – více zde přímo na stránkách Google.
https://support.google.com/youtube/answer/9891785

K této dohodě “Trusted News Initiative (TNI)” se oficiálně připojili:

AP, AFP; BBC, CBC/Radio-Canada, European Broadcasting Union (EBU), Facebook, Financial Times, First Draft, Google/YouTube, The Hindu, Microsoft , Reuters, Reuters Institute for the Study of Journalism, Twitter, The Washington Post.

A BBC se tím přímo chlubí na svých stránkách:

https://www.bbc.com/mediacentre/2020/trusted-news-initiative-vaccine-disinformation

Žádné skrývání cenzury a jiného názoru, jak tomu bylo za totality – je to řečeno pěkně natvrdo.


Co dodat – tak už víme, proč jsou do médií zváni jen určití lidé, nebo proč je smazán rozhovor s lékařem, který řekne, jak léčí své pacienty, nebo odborníkem na vakcíny, který poukáže na jejich obsah, vědcem, který ukáže že existují lidé, kteří mají proti covidu přirozenou imunitu, nebo jiný lékař, který třeba jen upozorní, že po vakcíně někdo zemřel.

Protože podle Google (jednoho z členů dohody TNI) je například zakázáno informovat o tom, že : „Že schválená vakcína proti COVID-19 způsobí smrt, neplodnost, potrat, autismus nebo kontrakce jiných infekčních nemocí”.

Těch 122 zemřelých jen u nás a nahlášených na SÚKL a tisíce po celém světě, zkrátka pro nové média neexistují.



Vítejte v nové době – v době jediné pravdy – ona už to totiž zase není konspirace a je to bohužel oficiální již delší dobu – dohoda je z prosince 2020.

Už tedy zcela rozumím, proč nám mažou a blokují YouTube a Facebook účty Zdravého fóra.


Jak jsou na tom česká veřejnoprávní média se můžeme jen domýšlet, ale dle toho, jak například ČTK i ČT dlouhodobě informují, se mi zdá, že do tohoto „spolku jedné pravdy”, mohou být zapojeny i ony. 
Na této cenzurní dohodě totiž participuje i Evropská vysílací unie (EBU), jejímž místopředsedou je generální ředitel ČT Petr Dvořák. A dá se tedy důvodně předpokládat, že Česká televize je samozřejmě její součástí a rovněž tuto veřejně dohodnutou cenzuru provádí.

A například ČTK, od které přebírají texty všechna média, jede dlouhodobě na této vlně jedné pravdy a zasévání strachu – opět nyní s rakvemi a kopáním hrobů:
zdezdezde

A pak je tu opět nesmyslné rozdělování společnosti (oba texty s odvoláním na ČTK)

zdezde



Možná tomu mnozí tleskají, ale před tímto už nelze zavírat oči – toto je čirá cesta do pekel k naprosté diskreditaci jak vědy, tak novinařiny a počátek totálního rozvratu společnosti.
A můžeme se jen ptát – proč a komu to vše slouží.

Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
CZkotas
CZkotas
1 rok před

PŘESTAT PLATIT POPLATKY! MY DOMA NEPLATÍME 15LET A TO JSME SE MEZITÍM 3X STĚHOVALI.
..A Fiala tvrdí, že stát nemá peníze na podporu vlastních občanů v této šílené situaci, kterou nikdo z obyčejných lidí nezapříčinil, ale na “konflikt” mají. Nikdo se nás nikdy nezeptal, co chceme my, my občani ČR komu patří ČR!! Nejenom, že stát podporuje “je” víc než naše lidi, půl milionu Ukrajinců a možná ještě víc, ale ještě dávává dárky speciálně pro Ukrajince do OSN. Na nás šetří, daně vybírají obří, inflace jen kvete, ale dluhy dělají stejně, protože stát na tohle prostě bez dluhů nemá. Na Ukrajině z toho platí partyzánskou válku na již Rusy ovládaných územích. Dělat bordel zabíjet a ničit to je to jediné co umí. A samozřejmě žebrat po světě o peníze a zbraně…

Michal
Michal
1 rok před

Možná je na čase, přestat platit poplatky za televize a radia, stejně většinou jenom lžou