Není čas na tu hlavní všetečnou otázku?

Přečtení: 2171

Neustále čtu ten stejný narativ: “On se Putin přeci nezastaví na Ukrajině – on ohrožuje celou Evropu.”

Dobře, dejme tomu – já to, stejně asi jako nikdo kromě Putina a jeho okolí, nevím, ale potřebuji si asi nejprve zodpovědět základní otázku:

Platí tedy to, se Rusko ekonomicky hroutí, má slabou armádu, nemá vojáky, nezkušení branci si musejí sami kupovat výbavu,  nemají čipy do raket a brakují je z ledniček a Ukrajinci už Rusy ženou ze svého území, nebo platí to, že mají druhou nejsilnější armádu světa a ohrožují celou Evropu a ta armáda, kdyby chtěla, by patrně Ukrajinu obsadila v řádu hodin?

A to je právě ten základní dotaz, podle kterého by se myslím měla odvíjet veškerá další rozhodování a hlavně mírová jednání. Ale na tuto základní otázku se nikdo neptá a přesto odpověď na ni je myslím pro jakékoli další rozhodování naprosto klíčová.

Ale která z těch pravd tedy platí?

Bojím se, že se jedná o typický Orwellovský doublethink – nemůže prostě platit obojí, ale přesto lidé z nějakého důvodu obojímu věří.

Také nevím jak to je, ale vím bezpečně, že většina vlád a mainstreamových médií MINIMÁLNĚ poslední dva roky lhala s covidem a ta stejná média a vlády obě tyto pravdy do lidí současně za nějakým účelem tlačí a vytvářejí v nich zcela zaslepený proválečný duch a to mi přijde každopádně strašlivě nebezpečné.

EDIT – 2024 – opět to stejné, další vládní lži a double-think

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce
Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

11 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
CZkotas
CZkotas
1 rok před

Kyjev, Ukrajina, končí den a začíná noc (bez elektřiny):
video: https://t.me/boris_rozhin/69070?single
foto: https://t.me/boris_rozhin/69075

Západ mezitím nadále financuje válku na Ukrajině, která bude pro Ukrajince mnohem bolestivější. Už žádné večírky v Kyjevě, když je vypnutý proud a voda. Ukrajinky v ČR by meli plést svetry a Fiala s nimi pak pojede na ukrajinu…

A jak jde čas:
Srpen – ukrajinský ministr energetiky German Galuščenko pro server Politico uvádí, že Ukrajina by mohla okamžitě zvýšit vývoz elektřiny na Západ z tehdejších 100 megawattů na 1690 MW, což by mohlo v zimě “zachránit Evropu”.

Říjen – Ukrajina zkušebně dováží elektřinu ze Slovenska.

Mainstream před pár týdny – Ukrajinci bijou Rusy na všech frontách a rychle si berou zpět ztracená území. Naprosto neschopní Rusové budou brzy vyřízení, je to otázka týdnů.

Mainstream dnes (Seznam zprávy): Rusko maří ukrajinskou ofenzivu vlastním útokem jinde. Útoky na infrastrukturu způsobují masivní výpadky, spotřebu energií bude nutno omezit a ve špičkách vypínat některé spotřebitele. Části země jsou bez vody a energií, v Kyjevě bylo v pondělí 40% spotřebitelů bez vody a 270 tisíc domácností bez proudu. Nedostatek elektřiny také komplikuje provoz železnice, a tedy dopravu zásob k frontě, a práci podniků, které poskytují podporu armádě (opravárenských závodů, ale i třeba muniční výroby, která v určitém měřítku na Ukrajině stále funguje).

Chtěl jsem ještě přidat pár aktuálních výroků premiéra Fialenka k vítězící Ukrajině, vstupu Ukrajiny do EU a NATO a vynikajícím byznysovým příležitostem, které se našim podnikům jistě již brzy otevřou v rámci poválečné obnovy, až Ukrajina slavně zvítězí, ale kopírovat sem tyhlety bláboly naprosto odtržené od reality snad ani není zapotřebí..

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Michal Svatoš okomentoval minsterstvo ČR/budovu ze dne 28.10. viz foto:comment image

“Ropušanovi se povedl dobrý kousek … Rusové se nejdřív rozzuřili, ale pak se začali chechtat … protože pro každý národ jsou budovy ministerstev národní výkladní skříně … ale české Ministerstvo nitra je rozpadající se budova.
Nedívejte se na Putina … ale podívejte se na detaily budovy … na zrezivělé rámy oken, jak se celá budova rozpadá.
A Ropušan je tak hloupej, že ani nevěděl, že celému světu ukázal, že se Česko už rozpadá!
Celá řada lidí ptá, co se stalo s českou infrastrukturou, která se postavila za Husáka … a ona začíná dožívat.
Jaderný elektrárny … za chvíli se bude vypínat jaderná elektrárna Dukovany, protože je dožitá. Kanalizace, vodovody, to je všechno zlikvidovaný, to je vyždímaný kapitálem … kapitál to vyždímal, odvezl si zisky, neprováděl amortizaci, neopravoval škody, nechal to dožít … no a nám teď zůstane rozbitý Česko …
!PĚTIDEMOLICE si tu přezdívku opravdu zasloužila!”

Miloslav Jeřábek
Miloslav Jeřábek
1 rok před

Ono je to mnohem jednodušší. Je úplně jedno, jestli má Rusko armádu silnou nebo slabou, jestli vítězí nebo ustupuje. Ten “základní dotaz, podle kterého by se měla odvíjet veškerá další rozhodování” nemůže být jiný než: napadlo Rusko Ukrajinu nebo Ukrajina Rusko? Ale to by byla nuda, že?

Miloslav Jeřábek
Miloslav Jeřábek
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

Máte na mysli otázku, zda platí to, „že se Rusko ekonomicky hroutí, a má slabou nebo silnou armádu“? V čem je tato otázka tak důležitá, když tou hlavní otázkou přece vždy musí být kdo je ten napadený a kdo je agresor? Kromě toho na tuto Vaši „všetečnou“ otázku nezná možná odpověď vůbec nikdo, ani v Rusku ne. A všelijací „experti“ už vůbec ne. Jejich odhad ještě na začátku února, jak dlouho se Ukrajina může Rusku bránit, se pohyboval převážně mezi jedním až třemi měsíci… Jejich úspěšnost predikcí je tedy asi tak stejná jako u covidových „expertů“..

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Miloslav Jeřábek
1 rok před

Vy jste dobře nasazený cemeperátor, co pořád omílá a ochraňuje propagovaný a jediný “pravdivý” narativ. Vy jste byl u toho jak se to na okrajině odehrávalo? NE.

Civilních obětí je přes 13 tisíc, z toho přes 140 dětí – mají v Doněcku centrální hrobeček “Alej andělů”, kdyby jste se chtěli někdy kouknout. Celkově to je zhruba jako 13x Lidice.

A máme pořád věřit, že Rusové si stříleli na hlavu tehdy z houfnic a Grad 122mm raketometů sami? Z velkorážných mimometů 120mm? Zastřelovali si mladý holky v panelákách, který si skočily na balkon zakouřit nebo zalít kytky nebo pověsit prádlo – protože zrovna takové byly “cíle” hrdinů z NATO, s velkorážnými puškami s termovizními zaměřovačemi, v ráži .338 Lapua Magnum nebo .5 BMG?

Pro to není racionální argument. Ale je, v zásadě – byly to vraždy. Safari na Rusáky a Rusandy, zcela fašistické a otevřeně nacistické. A to se prokazatelně dělo 8 let!

Takový fašounský režim, páchající zločiny jak na běžícím pásu.. Který vypnul (NEdávno a udělá to brzy zase) všechna opoziční média, zavraždil desítky novinářů, zakázal opoziční strany, vyvraždil stovky lidí v Oděse – upálili je, hezčí holky předtím znásilnili a uškrtili včetně minimálně jedné těhotné před porodem – a pak 8 let bombardují města a vesnice z houfnic a raketometů.

Dohledejte si vše sám, od oděsy přes další zvěrstva, dozvdělejte se, aby jste mi. pochopil příčinu toho “vpádu ruska a napadení okrajiny”, nebo se vraťte zpět k TV, zapnout si ČT, pročíst si seznam a krmit se pouze msm.. protože to, co se dělo (a děje) o divadla s ko*kovid, se opakuje, stejná média, stejné vlády, stejné loutky, VŠECHNO JE TO JENOM DIVADLO, VŠECHNY STÁTY JSOU DIVADLEM.

A jestli během několika týdnů budete mrznout, mít hlad, nezapomeňte nasadit deset svetrů a pět respirátotů a pamatujte, vaše vláda vás miluje a za vše může Putin.

Miloslav Jeřábek
Miloslav Jeřábek
Odpovědět  CZkotas
1 rok před

Jestli tady někdo “pořád omílá a ochraňuje propagovaný a jediný pravdivý narativ, pak jste to Vy. S jakou vášní to děláte je až dojemné…

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Miloslav Jeřábek
1 rok před

Pokud máte zájem o zprávy mimo msm tak..:
forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=14
a tady:
forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=12

Začněte od spodu, kdy jsou poslední “zprávy a informace”, je to seřazeno samozřejmě od nejstarší po novější. Nestíhám sledovat vše, je na vás, zda budete věřit jen médiím a vládě, která nás balamutila (a stále balamutí) kolem ko*kovid histerie a masové psychózy, anebo budete dále číst i alternativní informace a poskládáte si výsledný obrázek sami.

Nejsem zastáncem ruska a ani okrajiny a už vůbec ne to co předvádí vláda kdy se rozhoduje o nás a jako vždy bez nás! To aby bylo jasno. Jen chci aby jste trochu pochopil důvod toho strašlivého “vpádu” ruskem na okrajinu. A dokumentů se dá najít i pořád na youtube hodně, zkuste např. napadá mě “masakr v oděse” aj., a neobhajuji že to co se děje, je snaD dobře. Nefandím slavii ani spartě. MY VŠICHNI JSME OBĚTI!

Honza
Honza
Odpovědět  Miloslav Jeřábek
1 rok před

Proč je ta otázka důležitá? Protože pokud se tak začnete ptát, dojde Vám, jak moc zkresleně informují mains tream media o spoustě událostí. Obtěžoval jste se alespoň informovat o tom, co se dělo na východní UA, před invazí když tak moc hájíte UA? Řekněme do 2 let zpětně? To hájíte čím? A víte o tom že někteří komentátoři psali už rok dva před invazí o tom že situace na východě UA se vymyká a hrozí občanskou válkou? A zamyslel jste se proč se Amíci po dvaceti letech prakticky ze dne na den zdejchli z Afganistánu?
Víte kolik Rusů žije na východě UA a kolik Ukrajinců uteklo před válkou do Ruska? Protože pokud to vše víte těžko budete někoho hájit. Ať UA nebo Rusy…

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Miloslav Jeřábek
1 rok před

Jen tohle jsem dohledal během tří minut svého času…Přehlížení pravdy a podpora nacismu dnes a denně..:
! TADY = Mrtvé děti rukama ukrajinských nacistů!! rumble.com/v17auxt-mrtv-dti-na-donbasu-rukamu-ukrajinskch-nacist.html
A tady, nacismus na Ukrajině stručně a jasně ve 2. minutách, odkaz: rumble.com/v122872-nacismus-na-ukrajin.html
A výchova dětí na Ukrajině k Banderismu pod dohledem nacistického Pravého sektoru: rumble.com/v15jxi6-vchova-dt-na-ukrajin-k-banderismu-pod-dohledem-nacistickho-pravho-sektoru.html
A prázdninový tábor banderovců pro ukrajinské děti: rumble.com/v15k2fo-przdninov-tbor-banderovc-pro-ukrajinsk-dti.html
A Zelenský plánuje s veliteli pluku Azov masakr v Buči: rumble.com/v12e2cq-zelensk-plnuje-s-veliteli-pluku-azov-masakr-v-bui.html
Ukrajina verbuje děti: rumble.com/v16peil-ukrajina-zaala-do-teritoriln-obrany-verbovat-dti.-tak-jako-nacist-ke-konci-.html
rumble.com/v16pi6t-ukrajint-nacist-nasazuj-dti-u-i-na-frontov-linie.html

Ukrajinská armáda zabila malé dievčatko: youtube.com/watch?v=c_e_q0QLfL8

Ukrajinské děti učí v Polsku děti ve školách nacistikému pokřiku Sláva Ukrajině: rumble.com/v15jnz7-ukrajinsk-dti-u-v-polsku-dti-ve-kolch-nacistikmu-pokiku-slva-ukrajin.html

Ukrajinská armáda ostřelování Stachanova raketomety 13 obětí a desítky těžce zraněných civilistů: rumble.com/v182qs5-ukrajinsk-armda-ostelovn-stachanova-raketomety-13-obt-a-destky-tce-zrannch-.html

Ukrajinské ozbrojené síly opět útočí na civilisty.. rumble.com/v18wylg-straliv-zbry-z-trnice-v-doncku-po-ostelovn-ukronacisty.html
rumble.com/v18wkme-donck-trnice-zasaen-ukrajinskmi-nacisty.html

Děti Donbasu nechtějí slyšet slovo Ukrajina..Savely z Doněcku nikdy nezažil poklidný život. Narodil se v roce 2014 a vyrůstal pod ostřelováním. Chlapec se naučil určovat typ střely podle zvuku. Nyní je jediným obráncem v domě, protože jeho otec brání vlast v milicích na Donbasu. Chlapec chce zapomenout na slovo „Ukrajina“, které je spojováno s hrůzami války, terorem a vraždami, video viz: t.me/MGzpravy/27885

A mám si najít další tři minuty času? JSME V INFORMAČNÍ VÁLCE, VŠE JE VEDENO PROTI NÁM VŠEM, LIDEM..

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Vše se rozjelo někdy v listopadu před třemi lety, kdy už začali první informace a střípky z číny kolem ko*kovid, vše pořá jede, PODLE PLÁNU.

=VŠECHNY STÁTY JSOU DIVADLEM, VEŠKERÁ POLITIKA JE POUZE DIVADLO=
Všichni politici jsou kašpaři a přisluhovači, ať už je to Putin, Fiala, či největší komik století: Zelensky..
A všichni jen hrají hru a na obyčejné lidi sr*l pes. My jsme jen součástí tohoto představení v nikdy od ko*kovidu nekončícím divadle… Bohužel. My všichni jsme pouze oběti, ať už někdo v tomto umělém konfliktu fandí slavii či spartě, nebo jede na provládní cemperovské vlně.

A profláklý web “manipulatori.cz” prolhance Cempera, agenta kdovíčeho.. Či předchozí prezident Ukrajiny Porošenko, který se v proslovu ke školákům na zahájení školního roku radoval, že “ruské” děti (ve skutečnosti ukrajinské, mluvící rusky jako 90% jiných ukrajinských, ale narodili se na Donbase) místo chození do školy chcípou zimou ve sklepech a krytech, protože Ukrajinci je bombardují – tím se “Prezident Ukrajiny” veřejně i chlubil, vše lze dohledat! Média i ty proflíklé a zmanipulované jsou totiž nejlepším archiv!!
A Politici, mediální hvězdy tady veřejně mluví o “ruských švábech k vyhubení”, dobrý vtip jsou hamburgery z mletých ruských dětí (povedená divadelní scénka), dorty ve tvaru “ruských nemluvňat”…

A to vše naprosto veřejně v televizi, rozhlase, tisku!!
Přesně jak jste uvedl v rozhovoru v předchozím tématu:
TO ŠTVANÍ K VÁLCE, AGRESE, OZNAČOVÁNÍ LIDÍ ZA ŠVÁBY, ANTIVAXERY, PROSURSKÉ TROLY..
A “kritiky” Ukrajiny chtějí posílat nejmíň na šibenici, no aspoň do kriminálu. Takový fašounský režim, páchající zločiny jak na běžícím pásu. To samé dělali u ko*kovid, ale lidi asi už zapoměli..

Když už jsem načnul tento “konflikt”, tak dodám, že kdyby nebylo Rusů v 1945, hodně by se z nás nenarodilo. Že je něco ruské, neznamená, že je to debilní. Zdá se někomu např. ruská Mendělejova tabulka prvků debilní? Nebo ruská Ciolkovského rovnice? Nebo Čajkovského muzika? Nebo jaderné reaktory v českých jaderkách a jejich palivo? Nebo samotná ruština?”
To nikoho fakt nezarazí to fašistické protiruské řvaní? Horší to nebylo ani za Hitlera proti “špinavým židům”.

Ty denní lži a manipulace prosakují téměř všude, např. sem zmíním i českou Wikipedii, která se stala bohužel rejdištěm placených aktivistů jistých NGOs, upravujících hesla podle výkladů zadavatelů.
Dle vzoru Winstona Smithe na ubohé Wiki vyšívají velmi aktivně každý den, a cokoliv s politickými, historickými, národními, ekonomickými či sociálními konotacemi se průběžně proměňuje v aktuálně požadovanou a jedině povolenou svatou pravdu. Čímž se z české Wiki stal vskutku odporný projekt, kterému se soudný přispěvatel zdaleka vyhne. A takových věcí je bezpočet. A všude.

(Třeba kolem roku 2013, kdy probíhala tzv. „církevní restituce“ – se měnily „dějiny církve“ v ČR každým dnem několikrát, husité se stávali vražednými loupežníky, Žižka „lapkou“. Josefovské reformy z 18. století najednou nezestátňovaly majetek, ukradený v pobělohorských dobách. Masarykovská pozemková reforma z roku 1922 nezabavila veškeré pozemky větší než 250 ha – vše podle „nového pojetí“ ukradli komunisti – i církvím, které před rokem 1990 nikdy neexistovaly…)

Vše co se ale NYNÍ DĚJE, je součástí plánů VYŠŠÍCH CÍLŮ, depopulace pokračuje, všechno je to divadlo.