Rozhovor pro Svědomí národa

Přečtení: 1529

„Sledování mainstreamu jsem dávno zrušil. Mně to přijde divné, že bych začal najednou věřit tomu, kdo mi dva roky lže. To je jako ta týraná manželka doma, která pořád omlouvá svého muže, že to tak nemyslel, že ji má rád… Psychologové a sociologové jednou budou mít žně z toho, co se tady děje,“ říká v novém rozhovoru spisovatel a režisér Jan Tománek. Útoky na jeho osobu v různých médiích a na sociálních sítích se ho podle jeho slov nedotýkají. Nadávání odborníkům a veřejně činným osobám do proruských trollů a filcek, které se už bere jako kolorit doby, mu ale v něčem připomínají předválečné Německo. Tománek nedávno vydal novou knihu Válka se stromy, která je mrazivým podobenstvím doby covidové. „Musel jsem tam po dokončení dopsat několik kapitol, aby to absurdní podobenství mělo vůbec nějakou nadsázku,“ komentuje.

„Nejhorší je, že lidem nedocházejí souvislosti… Mě ceny energií vůběc nepřekvapily, věděl jsem už před rokem, jaké budou a kolik nás to bude stát. Spousta lidí, kterých jsem se před rokem ptal, co budou dělat ohledně energií, tehdy řekla, že nic, a teď se hrozně diví. A mnohým pořád nedochází, že nejde o to, jestli si doma oblečete svetr, ale o to, že když máte trojnásobné ceny energií, tak se to velice rychle promítne do všeho…,“ dělí se o své pozorování zakladatel Zdravého fóra s tím, že vlak, kterým jede naše společnost směrem k úpadku, už podle něj nelze zastavit. Důležité je podle něj nemlčet, nenaskakovat na lži a nepodporovat je. „Moje cesta je obklopit se přáteli a smát se tomu, dodávat si navzájem optimismus,“ říká.

Toto a další videa na webu – Nadační fond Svědomí národa

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce
Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
Veronika
Veronika
1 rok před

Moc děkuji za rozhovor s novinářkou Markétou Dobiášovou..Okamžitě žhavím klávesnici a píší Válkovi a všem členům vlády..Ta absence dat, ta drzost doporučovat další dávku, žádná odpovědnost.. Děkuji, použiji tento rozhovor jako inspiraci pro kladení otázek.

Bojka
Bojka
1 rok před

Jediný Green Deal a nic jiného je v EU povolen, EU likviduje jakékoliv pokusy na získání plynu..
Nedostatek paliv tlačí na růst cen za paliva, to vede k růstu cen zboží a služeb, které si ale lidé JIŽ BRZY nebudou moci dovolit.
Přijde ekonomický a sociální rozvrat ve všech zemích západní společnosti a bude jim nabídnuto řešení v podobě smlouvy o nepodmíněném příjmu, který ale bude podmíněn doživotní pokorou a poslušností…
Je jedno, kdo kolik máte peněz, uspořeno atd. všechno padne

Helena Ghazalová
Helena Ghazalová
Odpovědět  Bojka
1 rok před

-jo, a budeme MUSET do války-
Helena G. Žatec

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Děkuji, poslechnuto. Se vším souhlasím. Lidi už konečně potřebují padnout na hubu, aby se “něco” změnilo. Doufám, že to už BRZY nastane. Zatím stále nechápou a žijou v naivní představě, že se o ně vláda stará, aneo se to udělá samo..

A OTEPLOVÁNÍ JE NYNÍ DOBRÉ: “ekologové” v Německu se nyní modlí za teplou zimu, protože se blíží nedostatek energie a prudký růst cen..:
wattsupwiththat.com/2022/10/14/irony-greens-now-praying-for-a-warmer-winter-to-help-germany-survive-energy-crisis/

“Nyní, když se krize v zásobování Německa energií nebezpečně prohlubuje, spolkový ministr hospodářství Robert Habeck (Strana zelených) zoufale hledá způsoby, jak zemi nějak převést přes zimu, aniž by došlo k vyčerpání dodávek plynu a miliony lidí zmrzly,”
“Jedním ze způsobů je prosba, aby Němci ve svých domovech výrazně ztlumili/vypli topení, aby nevyčerpali zásoby plynu před koncem chladného počasí v květnu příštího roku.