Marně přemýšlím, kde je ten rozdíl…

Přečtení: 2998

Původní text publikován – 3.6.2022

Nedávno jsem na Echo24 narazil na článek, kde se autor podivuje nad tím, jak v Rusku stíhají učitele, kteří říkají něco jiného, než co tvrdí vládní propaganda.

...a jak se ukázalo, pro pedagogy může být na ruských školách značně ošemetné snažit se proti oficiálnímu narativu jakkoliv postavit. V dubnu například školáci v ruském městě Penza nahlásili na policii svoji učitelku, která kritizovala ruské vojenské aktivity na Ukrajině. Podle informací nezávislého portálu Meduza poté úřady proti 55leté vyučující angličtiny zahájily stíhání na základě zákona, který zakazuje šíření informací diskreditujících ruskou armádu.
(Celý text je k přečtení zde.)

Vzpomněl jsem si na článek – tedy ono jich bylo víc – kde se přesně stejná věc, zhruba před měsícem, stala u nás. Například zde.

„Učitel má ctít fakta, ne pronášet propagandu v rozporu se zjevnými fakty. Ano, každý má právo na názor, ale ne na lež,“ napsal pro Seznam Zprávy Gazdík.
Podobné případy řešil jeho resort už na začátku ruské agrese. Tehdy rozeslal školám pokyny, jak s dětmi o konfliktu mluvit. Ne všichni se tím ale řídí. „Proto oceňuji přístup ředitelky školy, která okamžitě dala paní učitelku na překážky a rozváže s ní pracovní poměr,“ doplnil Gazdík.

Pokud bychom změnili jména učitelů a zemí, skoro bych řekl, že jde o totožný článek.

Tak se jen ptám – možná tomu úplně nerozumím – ale jak se pozná ta “demokracie”, oproti “zlé totalitě”, když v obojím je evidentně zakázáno myslet si a hlavně říkat něco jiného, než co oficiálně razí vláda?


EDIT – 27.4.2023

Rok se s rokem sešel a vyhozená učitelka Martina Bednářová, o které jsem psal téměř před rokem, jde nyní k soudu za naprosto absurdní obvinění zločinu popírání genocidy.

Ještě teď si pamatuji reakce těch správných uvědomělých občanů jak je moje srovnání s Ruskem absurdní a falešné – u nás se přeci nikdo za názor (čti nepříjemnou pravdu) nezavírá – to se děje jen v tom totalitním Rusku…

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce
Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

17 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
CZkotas
CZkotas
1 rok před

Přiznání ukrajinského vojenského náčelníka, okrajinci s Ruskem bojují od roku 2014. Přímo z UA!!
“Náčelník společné taktické skupiny Adam – zkušený tankista, plukovník, Hrdina Ukrajiny, 41letý Jevhen Meževikin (volací znak „Adam“). Meževikin je ve válce s Ruskem od roku 2014, poté, co prošel DAP….”

https://www.pravda.com.ua/articles/2023/06/28/7408831/

Je to pro všechny, včetně Lipavského, Černochové .. kteří kvákají, že válka začala v roce 2022. Máme tady přiznání od hrdiny okrajiny Meževikina 🙂

Možná, až budou zase soudy soudit kantora, měli by si nastudovat historické reálie

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Mimo téma, ale POZOR! Byl jsem se schválně podívat do marketu, konkrétně do LIDL, na “maso” – jen tak, ze zvědavosti..
NA “KUŘECÍ” MASO Z LIDL, které mají uvedeno v akci za 129,- Kč:
comment image

Nahoře na vrchním obalu Slovenský výrobce, ale co mě zaujalo, velké písmem napásno něco takového:
MASO SE SMÍ KONZUMOVAT POUZE PŘITEPLOTĚ NAD 85 STUPŇŮ CELSIA!
A když otočíte, uvidíte ZEMĚ PŮVODU: UKRAJINA !!!

Takže tak, ty pomeje jsou všude. A u pultů “kdekoli” i u řezníka nemáte zaručeno, odkud to maso je. A víte co? Nevím jak vy, ale jí nikdy neviděl na mase z krámu, vlastně odkudkoli, aby bylo uvedeno, že se musí tepelně upravit nad 85 stupňů atp.

Jak se tím nápisem “chrání”, co kdyby to někdo podal syrové doma např. kočce! Kdy okrajinská pesticidní GMO mouka, která již dostala přezdívku “Banderka” na internetu:
comment image
= Tímto “obilím” krmí i nosnice a kuřata na drůbežích farmách atd. Už dříve padlo podezření, že se maso i vajíčka přebalují v Polsku a na Slovensku! No a máte to tady.

Jen se sami běžte přesvědčit do reklamní krocení inflace, do LIDL a podívejte se…

zatial nikto
zatial nikto
Odpovědět  CZkotas
1 rok před

Čerešnička na torte je to české pekárstvo, ktoré po uverejnení oznamu – v dobrom a v záujme kvality a na upokojenie zákazníkov – že nepečie z ukrajinskej múky – schytalo ten správny naci banderovský český revanš a vyhrážky smrťou!
Reportáž z čiech. „Nepečieš z ukrajinskej múky“ ?! Tak si ruský kolaborant!
https://www.facebook.com/slobodneslovenskoo/videos/report%C3%A1%C5%BE-z-%C4%8Diech-nepe%C4%8Die%C5%A1-zo-z%C3%A1vadnej-ukrajinskej-m%C3%BAky-tak-si-rusk%C3%BD-kolaborant/793826639085129/

jiri
jiri
Odpovědět  CZkotas
1 rok před

Samozřejmě, ještě že ty šmejdy lze rychle poznat podle nízké ceny. Když je něco hodně levné, tak pozor, je třeba pozorně číst zemi původu.
Pečivo si buď budeme muset péci doma nebo chodit do malých obchodů, kde si to pečou sami. Co je z velkých pekáren, je hnus. To platí o výrobcích z pšenice, kromě mouky a výrobků z ní se jedná také o těstoviny, kuskus, bulgur..

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  jiri
1 rok před

Naštěstí, já nakupoval ještě před vypuknutím “konfliktu”, sledoval jsem hodně dění, kdy “problémy” kolem potravin začali daleko dříve..
A např. zmíněný bulgur či rýže s min. trv. konec roku 2024/2025, konzerv atp. A ještě dost starých dobrých a osvědčených zásob, vyrobených třeba i před rokem 2019/2020 kdy se to začalo “srát” a např. konzervy s min.trv. 2025+ vydrží správně skladovány i roky.. Včetně mouky “před konfliktem” z domácích pekáren atd.
Ale není to trvalé řešení, zásob doma máme dostatek, včetně spacáků, plynu, hořáků/vařičů i na PEPO, biokrb a k tomu 100litrů paliva.. atd.atd.. Když jsem na to upozorňoval už v lednu 2022, tak to moc lidi nebrali vážně!

A víte co je kůl? Obchodování s akciemi dalších tří bank bylo ZASTAVENO, nákaza finančního sektoru se zrychluje..
tzn. NASUNOVÁNÍ TOTAL CONTROL je stále blíž:

Centrální banky nakupují zlato v očekávání kolapsu fiat měny. Komerční bankovní sektor mezitím imploduje, což už je snad jistá věc pro všechny, kteří sledují dění kolem sebe.
Jen včera byly na burze zastaveny další tři banky, protože se propadly ceny jejich akcií: PacWest Bankcorp, Western Alliance and Metropolitan Bank

Další krachy bank jsou na spadnutí, fiatové měny se dále hroutí. Cílem je zlikvidovat malé a středně velké banky a nechat stát jen několik gigantů, kteří drží veškerá aktiva?
Jakmile budou zničeny malé a střední banky, zahájí se konečný kolaps měn a pokusí se všechny přinutit k digitálním měnám centrálních bank (CBDC), což bude poslední hřebík do rakve lidské svobody!!

Perlička-
A mezitím, Polský generál říká, že jim došla munice pro okrajinu.
A z emériky, země svobody: armáda má nyní velmi malé průmyslové kapacity na výrobu munice a júesej závod na výrobu střelného prachu před dvěma lety vybuchl a stále není v provozu.
A EU? A co ČR? Vždyť tady máme doslova hov*no!

Takže zbývá otázka, s čím chtějí na okrajině bojovat, když Rusko není doteď “poraženo” a okrajině dochází téměř vše rekordním tempem a dle M. Kolera, voj. analytika, dle RAND Corporation, která pracuje pro americkou vládu, poslední léta, kdy by USA mohlo porazit Rusko jsou roky 2022 a 2023. Moc času tedy nezbývá

Bojka
Bojka
1 rok před

A tady se už dělá sbírka na zbraně…ono nestačí, že jdeme ekonomicky ke dnu, ale lidi jsou přesvědčovaný, aby se uskromnili a dali prachy na zabíjení, na zbraně…https://www.zbraneproukrajinu.cz/#about
To je jeden z pokusných balonků, jak je na tom oddíl s morálkou. Stejně, jako všechny demonstrace. A pak, že se lidi mají špatně….
ani to očkování neškodí. Vše podle narativu ” zabij své dítě očkováním a zachráníš planetu Zemi, Dodám, že neškodí ani ochuzený uran. Nějak se k té zlaté půlmiliardě musíme prokousat. taky novináři sází na to, že v lidi mají krátkou paměť anebo že nemají mozek.
Něco z účtu válečné štváčky Drábové.
comment image
Krásně se nám demaskují chciválkové. Ta stoka povýšila chtění války na pozitivní morální vlastnost.
https://twitter.com/DrabovaDana/status/1650138509557022720?s=20
Stačí nakouknout na její Twítser … a člověk má strach o naši jadernou bezpečnost

Martin Štěpán
Martin Štěpán
1 rok před

No já v tom rozdíl vidím. Zatímco ruská ucitelka nesouhlasila s tím co Rusko na Ukrajině dělá, naše učitelka popírala, že se na Ukrajině vůbec bojuje. To první je její názor, to druhé je buď vědomá lež nebo hloupost. O adekvátním tresu se dá diskutovat ale rozdíl je.

Anthony Morava
Anthony Morava
Odpovědět  Martin Štěpán
1 rok před

Asi se mýlíte, výrok, “V Kyjevě se nic neděje”, byl relevantní, páč po prvním, možná trochu nahraném útoku, se rusové stáhli. Takže v Kyjevě se nic neděje nenní tvrzení, že se na Ukrajině nic neděje!! Naopak dotyčná navíc podala dětem nežádoucí informace, co se tam děje od 2014. To je ta nám zapíraná a popíraná a utajovaná genocida.

Fedaykin
Fedaykin
1 rok před

Tucker Carlson by mohl vyprávět.

Nezapomínejme, kdo je skutečně v pozadí těchto cenzurních zásahů – vlastníci BlackRocku a Vanguardu – vše ostatní jsou jen jimi placené loutky.

https://twitter.com/CarlHigbie/status/1651392702754193414

Ukrajinský výprodej.

https://twitter.com/BenjaminNorton/status/1651728184428167170

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Život začíná být pohlcován nepodstatnými věcmi, vysávají náš čas. Dnes je téměř nemožné udržet krok s čistou myslí, když nás cíleně otupujují brutální nepřátelé pravdy a kontaminují všechny aspekty našeho života.
comment image

Stejně jako nikdo z WEF ani OSN nebyl zvolen. Tito “lidé” nemají žádný mandát k tomu, aby řídili naše životy. Cíle udržitelného rozvoje vypracovali šílenci.
Jejich technika je jednoduchá: vytvořit mimořádné situace a pak nabídnout řešení. Svět je v mnohem horším stavu, než jste si mysleli.

A samotná EU aktuálně záměrně nechává Afričany hladovět. EU odmítla žádost Ruska, aby milionům hladovějících v Africe poskytla obilí z okrajiny.
+ Na odlehčení: A protože je ho v zemích EU příliš mnoho, používá se i ke krmení (řeporyjských) prasat…:
comment image

Vždy se můžete spolehnout, že EU udělá špatnou věc..
A do jakého roku se vyčerpají všechny “kosnpirační teorie”? 😀

Marně čekám, kdy ta manipulace a neustálé lhaní skončí..
comment image

Teď, když je v koši neexistující covid, musí existovat vysvětlení pro raketový nárůst vymírání.

Last edited 1 rok před by CZkotas
misa
misa
2 let před

Rozdíl může být v tvrdosti použitého prostředku. Otázka totiž je, do jakého právního odvětví spadá ruský zákon, který zakazuje šíření informací diskreditujících ruskou armádu; předpokládám, že budeme v kategorii trestního práva (možná; z článku to pro mě nevyplývá; natož, že byla odsouzena), případně správního trestání (o ruských zákonech nemám ponětí a novináři mi v tom opravdu nepomáhají). V případě české učitelky jde o postih pracovněprávní; otázka, jak příslušná ředitelka školy či obec jako zřizovatel definoval ono porušení povinnosti ze strany zaměstnance “zvlášť hrubým způsobem” (viz § 55 odst. 1 písm. b) ZP), bylo-li to tedy nutné, když Gazdík usoudil, že je to správné a veřejně to podpořil (předpokládám, že šlo o okamžité zrušení prac.poměru zaměstnavatelem). Někdo kdesi psal, že kdyby podobné události byly podnětem pro svobodný dialog více stran, bylo by to výchovné, ale doba dialogům příliš nepřeje. A tak je kdokoli nepasující aktuálně do oficiálního narativu v jedné zemí označen snadno za vlastizrádce a ve druhé zemi zas za dezinformátora. Pravda se těžko hledá tam, kde ve jménu jediného Dobra ve výhni citů rozum lehl popelem. Ale o Rusku si iluze dělat opravdu není třeba.

Anthony Morava
Anthony Morava
Odpovědět  misa
1 rok před

Moment, bývávalo. Už je na ni trestní žaloba “popírání genocidy”.!!!

CZkotas
CZkotas
2 let před

Ještě jednou pro “mirka” (Cemper? xD)
..Víme, že všechno, co nám ‘oni’ dva roky říkali, byla lež. Tak proč bychom měli věřit čemukoli, co nám nyní říkají a řeknou v budoucnu? Naše vlády jsou stejně pokřivené a nespolehlivé jako Google a Wikipedie…

Pepa
Pepa
Odpovědět  CZkotas
2 let před

No, ja jsem se ve svem zralejšim věku dozvěděl skvělé moudro, a to že když dva dělají totéž, není to totéž. V kruhu svých známých jsme se dostali na tato ožehavá témata a ja jsem zmínil svůj názor na “vypnutí” dezinformačních webů a argumentoval jsem že jak u nás tak v rusku používají uplně stejné postupy, tedy že někdo ze silových složek zavolá do soukromé firmy (redakce,….) a doporučí co mají či nemají udělat. Reakce mě celkem šokovala , není to to samé, zásadní rozdíl je ten že tady je demokracie a v Rusku diktatura …. A v podobném duchu se nesla celá celá debata. Omezování svobody tam je zlá věc na upevňování diktatury a tady je to správná věc na ochranu demokracie …

CZkotas
CZkotas
2 let před

Cemper? …