Stále vám to není divné?

Přečtení: 5144

Stále vám není divné, že se vše zdražuje a přitom k tomu není JEDINÝ objektivní důvod? Energie, potraviny, bydlení, suroviny – vše letí nahoru závratnou rychlostí a přitom se v ekonomice nic zásadního nestalo a neděje (tedy snad kromě uměle vyvolané inflace).
Ach ano – Ukrajina.
Jistě, je to argument stejné kvality, jako že pekař musel zdražit rohlíky, protože někdo vykradl sousední železářství…
Ale přesto se jedna věc objevila a to je ideologie – ať už válečná, nebo zelená. A ta je podepsaná pod vším. Zcela slepá, socialistická a co je nejhorší, záměrně destruktivní…

Zde si pro lepší pochopení půjčím kapitolu ze své knihy Průvodce králičí norou.

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce

Život otroka

V „nepřátelském a krutém“ středověku tvořily daně odváděné státu desetinu příjmů – takzvaný desátek. To fungovalo celý středověk až do konce 19. století. Dnes lidé platí státu se sociálním a zdravotním pojištěním okolo 45–50 % ze svých příjmů. Další daně na ně ale čekají v podobě DPH, ze které si stát bere dalších 21 %, k tomu si připočtěte speciální daně za pohonné hmoty 20 %, tvrdý alkohol, kde při koupi lahve odevzdáte státu až 85 % z její ceny, a další zcela zlodějské odvody, jako například každoroční platba za již ze zdaněných peněz pořízenou nemovitost.
Reálné daňové zatížení „civilizovaného evropského“ člověka se tak pohybuje okolo 75–85 %.
Ve výsledku je tedy úplně jedno, jestli žijete v tom nejchudším slumu v Indii, nebo na Manhattanu – denně pracujete a zůstane vám vždycky jen tolik peněz, abyste měli na jídlo, základní potřeby a mohli je utratit za předražené spotřební výrobky korporací. Ano, někdo má tři luxusní auta a někdo k večeři jen hrnek rýže, ale ve výsledku jsou na tom všichni úplně stejně. Bohatý se dívá skrz prsty na špinavého Inda, ale jsou si podobnější víc, než myslí – než si sám odváží připustit. Celé dny až do smrti všichni pracujeme, ale už nežijeme – společnost je už tak zmanipulovaná, že pro emancipovanou ženu je společensky nutné vrátit se brzy po porodu do práce na plný úvazek, jen aby dítě mohlo do luxusních soukromých jeslí. Místo aby byla se svým potomkem, honí se za tím, aby vydělala peníze na to, aby se o něj staral někdo jiný.
Z kohoutků nám teče čistá kvalitní voda, a přesto nás korporace přesvědčily, že je skvělý nápad kupovat si vodu balenou – úplně tu stejnou za stonásobnou cenu, a ještě při tom decimovat planetu.
Šijí se kvalitní džíny a hned po vyrobení se zničí a odřou – dnes se do nich dokonce dělají i díry – a pak se v rámci módy prodávají za daleko vyšší ceny.
A ty stejné korporace vám pak podsouvají, že je potřeba chránit planetu, a proto je výborný nápad jezdit například elektroauty, nebo jíst cvrčky.
Otrok je držen v neustálém pocitu strachu – děsy na něj útočí dnem i nocí ze sdělovacích prostředků a on se bojí o to málo, co „je mu dovoleno“ vlastnit. Bojí se promluvit, protože si ho systém dokonale zavázal hypotékou a půjčkami a on si „nemůže dovolit“ přijít o práci, a tak raději mlčí a nechá si vše líbit. Vůbec mu ale nedochází, že právě tímto svým postojem nakonec přijde o vše.
Má jen tolik, kolik mu otrokář dovolí, že smí vlastnit. Ale i to málo je doopravdy příliš – vlastní půda a nemovitost je potenciální moc a nezávislost, a proto je potřeba do budoucna otroka připravit i o ni.
Nic nevlastnit a být dokonale šťastné kolečko v nesmyslném soukolí.
Aby otrok nemusel na nepříjemnou realitu myslet, je mu předkládáno, co a jak si má myslet, a systémem moderního chlebu a her je neustále odváděn od pravé podstaty světa. Hollywood a módní a technologické korporace dělají svou práci dokonale.
Otrokář také dovoluje otrokovi, kam a jak smí cestovat, koho si smí vzít a dnes už i co smí konzumovat.
A přesto se nevolník každý den bojí, že bude ze systému vyobcován a že přijde o tuto svou otrockou práci, a je ochoten udělat téměř cokoli, aby si ji zachoval a tak si udržel zdání svého „bohatství“ a statusu – včetně zaprodání své duše a obětování svého zdraví.
A co víc, otrok je nakonec svému otrokáři vděčný, že se o něj stará a on nemusí na nic myslet a může si jen „užívat“.
Ano, to je svoboda dnešního západního světa.


A nakonec jeden argument ze sociálních sítí, který doslova miluju – „Fiala za tvůj posraný život nemůže”.
Naopak, já se mám ekonomicky nejlépe co jsem se kdy měl a ještě mi Fiala od ledna zrušil DPH na prodej knih. Ne, opravdu já si nestěžuji, ale vím, že tím co dělá, huntuje a ničí tuto zem a pokud se nebudou mít dobře všichni a zem nebude vzkvétat, nikomu nepomůže ani jeho bohatství, protože v takové zemi nebude k žití.

Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
Libor Veselý
Libor Veselý
6 měsíců před

Kdysi jsem někde četl takovéto vysvětlení výživy ve středověku. Ve středověku byla situace například rolníka takováto: ze zasazeného zrna obilí mu vyrostlo deset zrn obilí. Jedno zrno byly daně feudálovi, který současně zajišťoval obranu území, správu území, bezpečnost a později také starost o silnice. Z těch devíti zrn co mu zbyly jedno zasadil, zbylo jich osm. Z těch 7 použil na výživu tažného dobytka se, kterým pracoval na poli, jezdil na trhy atd. Jedno použil na svoji výživu a své rodiny. Tolik co jsem kdysi četl. K tomu já dodávám: ano dnes neplatíme desátek, ale v podstatě devadesátek, ale to je umožněno tím, že tehdy se v podstatě využívala jen sluneční energie uložená v tom zrně a eventuálně větrná energie při mletí těch zrn na obilí, ale dnes je kapitalistický systém dotován energií uloženou v uhlí, plynu, ropě, uranu, v tekoucí vodě. Proto je možná obrovská nadvýroba a ta by zvyšovala sociální rozdíly nad únosnou mez. Proto ve společnosti dochází k velkému přerozdělování pomocí daní. Toto přerozdělování jak píší v posledních letech kritici současné podoby kapitalismu nefunguje jak by mělo, ale má za následek chudnutí střední třídy a bohatnutí vyšší třídy.

colombo
colombo
7 měsíců před

Přitom zachraňují jen a jen svoje perdele, svoje koryta stejně jako ten trpaslík a miliony lidí jsou jim naprosto lhostejné.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/summit-rozhodne-o-dalsi-podpore-ukrajiny-evropa-vzdy-delala-dulezita-rozhodnuti-pripomnel-344179
Proč třeba toto není tématem na článek kam nás ty zrůdy táhnou?? Vstupem okradiny do EU skončí celá Evropa, inflace jen dále poroste, všichni budeme krmit jen banderovce a jejich germánské soukmenovce. Geny se vychcat nedají!

Sionistický ředitel Olomouckého muzea, sionistický ředitel Národního muzea, sionistický ředitel Národní galerie, sionistický ministr vlády, sionistický hejtman………loutka na Hradě dosazená sionisty…

Jiri
Jiri
7 měsíců před

Překrásný důkaz celosvětových lží vysílaných skrze vlády média atd.
https://www.youtube.com/watch?v=zI3yU5Z2adI
všude podle notiček všude smí říkat jen to co mají říkat všechny média a hlavní informační proud je ovládán kabalou

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jiri
7 měsíců před

JJ :-))) a taky toto:

comment image

Začala “válka” na okrajině, zmizel ko*kovid. Válka na okrajině končí a ko*kovid se nám vrací na scénu.. A karavana jede dále.. Protože:
=VEŠKERÁ POLITIKA JE POUZE DIVADLO .. VEŠKERÉ STÁTY JSOU DIVADLEM=

Last edited 7 měsíců před by CZkotas
jencek
jencek
Odpovědět  Jiri
6 měsíců před

Moc pěkné video. To jsem neznal. Nejhorší je, že to byla jen předehra. Vyzkoušeli, ví že to lidé sežerou a mohou klidně podobnou akci spustit znovu resp. běžně v ní pokračují jen v jiných oblastech.

Uncle Fido
Uncle Fido
7 měsíců před

a pokud se nebudou mít dobře všichni…. neschopný líný lempl (a že jich u nás je) se NESMÍ mít dobře. A u nás se neschopní líní lemplové dobře mají. BANG

Last edited 7 měsíců před by Uncle Fido
Telegram
Telegram
Odpovědět  Uncle Fido
7 měsíců před

Skvěle jste to vystihl..lemplové a nemakačenka se u nás mají lépe..na úkor schopných a pracujících…smutné!

Jiri
Jiri
7 měsíců před

Např. Špidla, ten alespon ví k čemu se schyluje. Ten ví dobře, co udělá Babiš a ANO. Včera to dokonce prošlo mainstreamem. To je přesně to,co tady lidem tluču do hlavy víc než rok aby na to nezapomněli a mysleli na to až to za rok přijde. Dneškem počínaje už ale nemusím, když to prošlo tiskem a každý volič si to může přečíst.
Havlíček,Schillerová,Babiš je stejná žumpa jako Fiala a spol.!

CZkotas
CZkotas
7 měsíců před

Tahle “válka na okrajině” se takto totiž financuje, taky někdo ty okrajince musí taky i živit, platit jim nájem atp., no a proto divadlo běží dál. A to nemluvím o okradení důchodců za bíleho dne na volarizacích. Doposud to nikomu nepřišlo divné.
SLÁMA U KRAVÍNA! HEMEROIDŮM SLÁVA!!

comment image

„Obklíčená brigáda naposledy stojí v Avdievce,“ tvrdí britské noviny The Times.
= Ale pohoda, černá díra na okrajině pokračuje. Mezitím Zalužný americkému ministru obrany řekl, že AFU potřebuje na vytlačení Rusů z Ukrajiny dalších 400 miliard dolarů na nákup 17 milionů dělostřeleckých granátů a na zajištění personálu – tedy na výplaty vojáků a žoldáků a taky k tomu, aby (asi, možná) vytlačila Rusy z Krymu a z okrajiny.. Prej. A k tomu si vemte, že okrajina chce do EU v okamžiku, kdy se její armáda zakopává na frontě. A nejednou bylo veřejně (nedávno) prohlášeno, že Rusko nejde porazit a má druhou (asi po lbgtq usa) nejlepší armádu na světě. Tohle pustit před rokem, tak toho člověka asi zavřou za dezinformace!

comment image
A mezitím furt ta česko-nacistická mainstreamová (a politická) žumpa stále valí zprávy, jak Rusko už válku prohrálo, jak AFU postupuje.. Je to stejné, jako když ke konci války Hitlerova propaganda oslavovala vítězné bitvy wehrmachtu a přitom Rudá armáda již byla před Berlínem.
Tolik idiotů jste opravdu ještě neviděli. A stejné noty, jako u ko*kovid “kampaně”.

+ Po celém světě dnes probíhá k dnešnímu dni 183 ozbrojených konfliktů. Jde o rekordní číslo za posledních 30 let:
comment image

Veškerá politika je poze divadlo! Všechny státy jsou divadlem!! Co mě neskutečně více vytáčí, než ten ukravinský bordel je, že 45% Palestinců zabitých v Gaze jsou !!!děti!!!

+ A to přesrostlé děcko nakonec na Krymu nebylo, že?
comment image
= To byla huba plná keců, jako u všech politických srá*čů. Měsíc se s měsícem sešel, konec roku za dveřmi a okrajina furt zaseknutá, peníze se stále valí, mizí v jakési černé díře a divadlo pokračuje.. A vše financujeme pořád my…

+ Bonbónek: Německý Bundeswehr varuje před možnou obrannou válkou proti Rusku
Německo možná bude muset v budoucnu vést obrannou válku proti Rusku, uvedla 9. prosince německá televize Tagesschau s odvoláním na generálního inspektora Bundeswehru Carstena Breuera. Breuer vyjádřil obavy ze zbrojení Ruska a z chování ruského diktátora Vladimira Putina a uvedl, že se nevrátí doba před ruskou invazí na Ukrajinu.
= První mě napadlo, čím chtějí jít “bojovat”. A taky, NEPŘIPOMÍNÁ VÁM TO NOTY, JAKO U KOVID? NIKDY SE NEVRÁTÍ STARÝ “NORMÁL” ZPĚT.. VŠUDE SE JEDE PŘES KOPÍRÁK. TO NASUNOVÁNÍ TOTÁLNÍ KONTROLY…

 „Političtí psychopati nás vedou ke zkáze, možná i k válce,“ MUDr. Jan Hnízdil

Last edited 7 měsíců před by CZkotas
jara
jara
Odpovědět  CZkotas
7 měsíců před

Samo že “Odborníci” z dezinfožumpy Forum24 věští vítězství Ukrajiny! Taky prej bidet nedávno slíbil že do vánoc ukrajina vyhraje xD Ukrajina je bezesporu černá díra-
comment image
comment image

Jdeme do Čésku, musítě nás prijmout. Já bojóvat nechci, mám mercedes…
https://skrytapravda.cz/bleskovky/1593-jdeme-do-cesku-musite-nas-prijmout-ja-bojovat-nechci-mam-mercedes

Demilitarizace Ukrajiny nakonec dosaženo bude. K denacifikaci ale bez obsazení nedojde. Mimochodem až bude UA v EU, tak ty její bilionový dluhy, tu černou díru tady zacáluje kdo? Budem rejt držkama v hlíně?! Demobanda zavede korespondenční hlasování a volby se budou manažovat jako v USA?!!

Bojka
Bojka
Odpovědět  CZkotas
7 měsíců před

comment image
Toz ti psychopati jedou porad svoje, ty zpravy se musi otocit aby to byla pravda a takhle si zu zijem ve lzich, lzich a lzich!

Last edited 7 měsíců před by Bojka