Žaloba na Forum24

Přečtení: 14501

Podávám žalobu na Forum24

Pohár „normálního” vyjadřování médií přetekl už dávno, ale i novinářská práce by měla mít myslím nějaké hranice a nesahat neustále do nejhlubšího bahna a psát zcela zjevné lži, které mají jediný cíl: dehonestovat a zvyšovat si na těchto obětech čtenost a vlastní prodeje.

24. září napsala přímo šéfredaktorka serveru Forum24 zcela lživý a záměrně dehonestační článek „A máme tu další dno. Starostovi Náchoda zemřela osmnáctiletá dcera, antivaxeři se radují”, který na serveru visel na hlavní stránce celou neděli.

V textu se autorka bez jakéhokoli uvedení zdroje snaží vzbudit dojem, že se raduji z něčí smrti a co více přímo píše, že „kvůli takovým šiřitelům lží, jako je pan Tománek, zbytečně zemřely desítky tisíc lidí”. Což je opravdu už silná káva, která nejde jen tak přejít.

Proto jsem se rozhodl na FORUM24 podat žalobu a domáhat se jednak omluvy a pak i finanční částky za způsobenou újmu.

Před týdnem jsme poslali serveru předžalobní výzvu na odstranění článku, zveřejnění omluvy a zaplacení „symbolické” částky 1 milion korun, který bych věnoval dětem.

(Odkaz na celý text předžalobní výzvy: PDF)

Místo omluvy a odpovědi dnes ale vyšel dokonce v tištěném týdeníku další lživý článek o mojí osobě, kde se tentokrát jiný redaktor snaží vzbudit dojem, že jsem jakýsi článek, kde si „dělám popularitu”, nebo se snad vysmívám číkoli smrti, smazal.

NIKDY jsem žádný takový text nenapsal a nemohl jsem ho tedy ani odstranit!
Jediný status, který jsem o smrti dcery starosty Birkeho uveřejnil, je stále on-line a jedná se o následující obrázek, kde jsem pouze spojil starostův starší článek, ve kterém nabádá mladé lidi k očkování a nejnovější článek z novin, kde média uvádí, že mu zemřela mladá dcera na embolii. K tomu jsem pouze napsal, že to nehodlám jakkoli komentovat a ptát by se měli jiní.

Od serveru Forum24 nejde v žádném případě o náhodný a ojedinělý exces, protože podobných dehonestačních článků o mojí osobě jsem napočítal celkem čtrnáct.

Při žalobě je nutné složit 1% ze žalované částky + soudní poplatky, platbu za advokáta a při prohře i advokáta protistrany, což je „legrace”, která stojí vyšší desítky tisíc korun a média spoléhají na to, že tolik běžný člověk nemůže obětovat s tím, že i když má pravdu, je výsledek soudu zcela nejistý.

Ale jak jsem psal, pohár přetekl a toto není možné dále médiím tolerovat. V roce 2012 vysoudil Marek Vašut nad bulvárem 1 milion korun, „jen” za to, že o něm zcela vymyšleně psali, že má deprese.
Dobré, kam jsme se za jedenáct let dostali, že?

Nemám jakékoli ambice se na tomto přiživit a veškeré peníze, které v případě soudní výhry dostanu, věnují dětem a žalobu beru nejen jako obranu své cti, ale jako ochranu všech, kterým tento server již v minulosti záměrně ublížil.

BTW
Moc děkuji hodné paní z tabáku na Vinohradské, která mě nechala pro soudní účely článek v tištěném týdeníku ofotit, abych ani korunou nemusel toto bahno podpořit.


Aktualizace – 19. října 2023

Podal jsem prostřednictvím právního zástupce k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 žalobu na portál Forum24, ve které se budu domáhat stažení lživého a dehonestujícího textu o mojí osobě, budu požadovat zveřejnění omluvy a dále žádat kompenzaci za nemajetkovou újmu v hodnotě 4 milionů korun českých.


Aktualizace – 3. listopadu 2023

30. října přijal Obvodní soud pro Prahu 1 moji žalobu proti Forum24. Včera byl také zaplacen soudní poplatek 40.000,- Kč.
Moc děkuji všem, kteří na žalobu přispěli – k dnešnímu dni se vybralo 64.132,- Kč zbytek peněz a další, které se vyberou budou použity na právní služby se žalobou spojené.


Aktualizace – 8. března 2024

Dnes proběhlo u Obvodního soudu pro Prahu 1 první líčení proti Forum24.

O samotné “kvalitě” novinářské práce Forum24 asi nejlépe vypovídá jejich vlastní vyjádření k naší žalobě:

“…žalovaná zdůrazňuje, že část článku „To, že právě kvůli takovým šiřitelům lží, jako je pan Tománek, zbytečně zemřely desítky tisíc lidí, ale taktně mlčí“ představuje novinářskou nadsázku.

A největší korunu všemu ovšem nasazuje toto jejich vyjádření:
“Co se týče části článku „antivaxeři se radují“, tak tato část článku není spojována primárně s žalobcem, nýbrž vychází převážně z příspěvku Lukáše Neterdy ze dne 22.9.2023, který uvedl „Janu Birkemu zemřela dcera na embolii. Myslete si o mě, co chcete, ale z této události tohoto COVIDisty mám upřímnou radost, přeju mu to a směju se mu.“¨

Tedy – to, že jsem šiřitel lží a že kvůli mně zemřely desítky tisíc lidí – je dle Forum24 “novinářská nadsázka” a celý nadpis a tělo článku, který je kompletně o mojí osobě, se ve skutečnosti týká někoho úplně jiného, se kterým nemám vůbec nic společného a co je ještě pikantnější, vůbec se jeho jméno ani nesnaží v textu zmínit…

Tolik tedy k práci “kvalitní” novinařiny Forum24 a to, čím zcela vážně hájí své lži před soudem… 😉

Další jednání bylo odročeno, abychom ještě mohli doplnit a upřesnit nějaké detaily, včetně výše nemajetkové újmy.
Jedeme dál – děkuji za váš zájem, podporu a opět napíšu, jakmile bude známo něco dalšího.


Pokud byste chtěli na žalobu přispět, pošlete prosím jakoukoli částku na transparentní účet Zdravého fóra 5854718369/0800 a uveďte prosím poznámku „Žaloba”.

Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

21 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
Honza
Honza
8 měsíců před

Zdravím,
Souhlasím a stojím za Vámi, držím palce a samozřejmě posílám příspěvek.

CZkotas
CZkotas
8 měsíců před

Koukám, že vláda, média aspol. prostě tady jeko jediní pořád lžou, téměř vše, co kdo kdy napsal, řekl.. ONI ZÁMĚRNĚ IGNORUJÍ A PŘEKRUCUJÍ VŠECHNA ODBORNÁ FAKTA!! viz. např.:
https://smis-lab.cz/2023/11/10/otevrene-vyjadreni-smis-k-otevrenemu-dopisu-z-hela-predsedkyni-ps-cr/

“Případů, kdy nám jsou ze strany určitých skupin vkládány do úst názory, které jsme nikdy nevyslovili, je mnoho. A samozřejmě nás šířením podobných lží, nepravd a manipulativních tvrzení poškozují. A poškozují tím i odbornou vědeckou diskusi jako takovou, protože vědce nutí k autocenzuře a k prezentaci pouze takových názorů, které je možné „beztrestně“ tvrdit.”

Tohle se děje všude, po celém světě a potvrzuje to neustále na fakt, že:

VŠECHNA POLITIKA JE POUZE DIVADLO! VŠECHNY STÁTY JSOU JEN DIVADLEM!!

Last edited 8 měsíců před by CZkotas
Myname
Myname
9 měsíců před

Tak odkaz vojína kotase a další komenty zjevně ukazují vo co tady go… :-))) Inu, žumpa.

Bojka
Bojka
Odpovědět  Myname
9 měsíců před

Ano, i komentáře jasně dokazují, že Forum24 je žumpa, to je pravda… :-)))

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Myname
9 měsíců před

Inu, vojín kotas souhlasí s tím, že F24 je žumpoidní web 😀

Michaelo Pepperoni
Michaelo Pepperoni
9 měsíců před

Vše jsem četl a se vším plně souhlasím a podepisuji vč. daru:) Informoval jsem další, tak uvidíme jaký to bude mít ohlas…

Last edited 9 měsíců před by Michaelo Pepperoni
Michaelo Pepperoni
Michaelo Pepperoni
Odpovědět  Jan Tománek
9 měsíců před

PS: Uvidíme se u Hučky:)

Lynn
Lynn
9 měsíců před

Pane Tomanku jen hrrrrr na tu novinarskou zumpu, kterym F24 bezepsoru je!

Miroslav
Miroslav
9 měsíců před

Rád přispěji. F24 jsou opravdu narušení lidé. Mj. psali “Bandero odpusť” jde o podporu hnutí spojených s genocidou Poláků, Židů, Rusů i Čechů a za to je 3-5 let, kdyby existoval právní stát.

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Miroslav
9 měsíců před

Ano, jsem rád, že jste toto téma lehce nakousl, já sem přihodím ještě toto, aby jsme byli v obraze a odkaz na ZF:
https://forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=6&p=759#p759

Před 31lety byla Jugoslávie 78 dní v řadě vystavena bombardování ze strany tehdy 19členné Severoatlantické aliance. Mnoho rodin v Bělehradě, Novém Sadu a Niši denně uprchlo do protileteckých krytů během leteckého náporu. Trvalé trauma způsobené milionům civilistů, zejména dětí, se snad ani nedá spočítat. A to bylo popíráno nebo ignorováno Evropou a světem. Stejně zapomenuté jako úlomky kazetových bomb a ochuzený uran, které po sobě zanechala „humanitární intervence NATO“. Leteckou válku ospravedlňoval americký prezident Bill Clinton, britský premiér Tony Blair a generální tajemník NATO Javier Solana jako ušlechtilou křížovou výpravu k zastavení „nejhorší genocidy od dob Hitlera“ v srbské provincii Kosovo. Operace Spojenecká síla začala přívalem řízených střel Tomahawk odpálených z lodí a ponorek v Jaderském moři. Celkem více než 1 000 vojenských letadel NATO provedlo 30 000 bojových vzletů nad zemí s o něco více než 10 miliony obyvatel, z toho dva miliony v Kosovu; vojenský blok, jehož celková populace v té době byla asi 850 milionů a který zahrnoval tři světové jaderné mocnosti. Celkem bylo na území bývalé Jugoslávie svrženo 23 000 bomb, 2 500 střel s plochou dráhou letu.

comment image

comment image

comment image

comment image

Last edited 9 měsíců před by CZkotas
CZkotas
CZkotas
Odpovědět  CZkotas
9 měsíců před

https://www.presstv.ir/Detail/2023/10/15/712783/Ice-cream-trucks-turned-into-makeshift-morgues-in-Gaza

= To video se mnou otřáslo.. Jak počet obětí v Gaze stoupá, těla jsou ukládána i do zmrzlinářských vozů. Mrazírenské vozy, na jejichž stranách jsou stále reklamní obrázky usmívajících se dětí pochutnávajících si na kornoutech zmrzliny, se běžně používají k dodávkám do supermarketů.

https://www.presstv.ir/Detail/2023/10/15/712769/Exclusive-Family-150-Members-Gaza-Left-Without-Water-Staring-Death

Více než 150 členů rodin al-Saleha na severu Gazy se ubytovává v přeplněné budově bez přístupu k pitné vodě, zatímco pět členů rodiny, kteří byli nuceni odejít do jižní Gazy poté, co izraelský rozkaz, bylo na cestě zabito. Saleha a její manžel, kteří vlastní malou třípatrovou budovu na severu Gazy, uvedli, že hostí téměř 150 lidí z širší rodiny, kteří uprchli ze svých domovů a hledají „bezpečnější“ místo.
„Prakticky řečeno, v Pásmu Gazy teď není nic jako bezpečné místo, ale někteří lidé utíkají z jednoho místa na druhé a hledají úkryt. Ať jdete kamkoli, jste vystaveni náhodným izraelským úderům, které udeřily do obležené enklávy,“ řekla pro web Press TV.
Stovky z těch, kteří podnikli nebezpečnou cestu, bylo na cestě zabito nebo těžce zraněno.

“Takhle se cítíme v pásmu Gazy, takže nám Izraelci dávají dvě možnosti,” řekl Saleha webu Press TV a vyprávěl scény nevyslovitelné hrůzy:

“Buď se evakuujte, utečte tam, kam vám řekneme, abychom vás mohli bombardovat a okamžitě zabít, nebo se rozhodnete zažít pomalou smrt ve svých vlastních domovech.” …

Lynn
Lynn
Odpovědět  CZkotas
9 měsíců před

Ten zasah Izraele je prilis brutalni, doslo ke zmasakrovani lidskeho konvoje, bombardovani letiste v Damasku, Alepu..Neco takoveho na Ukrajine Putin nikdy neudelal – aby Rusko bombardovalo okolni staty Ukrajiny a jejich letite! Nebo aby nezasobovali Ukrajinu. Zapad a USA potrebovali zdroje Ruska, ale to napor sankci vydrzelo, tak muzou chtit rabovat treba Iran, jeste bych pockala, jak se to vyvrbi. Uplatnit kolektivni vinu na vsechny Palestince se Izraeli a vsude politikum i u nas v CR uz nemusi vyplatit a nevyplati. Je to arogance a nesmysl.

CZkotas
CZkotas
9 měsíců před

FANDÍM VÁM V BOJI PROTI LŽÍM! Dodám, že Forum24 je žumpa, odpad. Také jsem přispěl. Na Forum24 je zveřejněno spoustu lží a dezinformací..

Lukáš Kubík
Lukáš Kubík
9 měsíců před

Připojuji se s drobným příspěvkem, pane Tománek. Forum24 je největší žumpou české pseudožurnalistiky, jak je správně označujete, a je potřeba nenechat jim to neustále procházet. Nezažil jsem nikdy v naší společnosti ubožejší bandu pisálků. Doufám, že brzy zmizí v propadlišti dějin.

Monika Hrabáková
Monika Hrabáková
9 měsíců před

Držím palce, pane Tománek. I o mně už Forum24 vyblilo článek plný výmyslů. Je to opravdu dno české pseudožurnalistiky.

Tomas
Tomas
9 měsíců před

Pane Tománek,
V prvé řadě je dobré se se soudíte. Vidím v tom minimálně pokus o regulaci dnešních novinářských prostitutů.
Jenom se dobře poraďte s dobrým právníkem. Pokud vím, je pro soudce velmi obtížné uznat odskodnění, pokud prohlásíte dokonce i dopředu, že jej věnujete na dobročinné účely. Ty věnujte až potom. Nejdříve budete asi muset prokázat, že vám vznikla újma a svým vyjádřením ji již dopředu takto popíráte. Ale jsem právní laik, jenom jsem podobné judikáty studoval kvůli scé věci. .

Martin
9 měsíců před

Zdravím Honzo, souhlasím. “Je to hnus, velebnosti”… Na Váš soudní proces jsem rád přispěl. Přeji Vám, ať si zachováte duševní zdraví při kontaktu s tou žumpou.