Umělá inteligence – nástroj zcela nové cenzury

Přečtení: 2850

Nenechte se oklamat názvem OpenAI chatu, nebo tím, že by za ní stál Elon Musk a tedy, že by byla umělá inteligence opravdu “open” nebo dokonce “nezávislá”.
Nikdy jsem Muskovi nevěřil a vždy jsem ho měl za hochštaplerského obchodníka, který pouze přelévá peníze ze štědrých vládních dotací z jednoho nesmyslného projektu do druhého a dělá ze sebe falešného vizionáře.
Spousta lidí mu ale na tento image skočila a dokonce teď nově uvěřila, že “otevřel” Twitter a zrušil cenzuru – ovšem ta zde jede stále, včetně takzvaného shadow banování, kdy “nechtěné” příspěvky jsou záměrně méně viditelné.
Korunu tomu ovšem nasadil Musk nyní, kdy od 15.dubna nově pro ty, kteří nebudou mít na Twitteru ověření (v překladu platbu cca 200,- Kč měsíčně), se nebudou jejich příspěvky vůbec doporučovat ostatním… S dokonalou bohorovnou výmluvou – aby zbavil Twitter falešných účtů.
A myslíte, že jsou účty s modrou “fajfkou” nějak ověřené? Ale kdepak – stačí pouze měsíčně platit a účet stále zůstává anonymní…
Mimochodem, ohledně vystřízlivění kolem Muska, doporučuji tento dokument, nebo tento text o miliardových dotacích pro jeho firmy.

No ale zpět k AI. Zadal jsem umělé inteligenci několik kontrolních dotazů a nestačil jsem se divit.
Zatímco “oslavnou báseň” na Volodymyra Zelenského, Joa Bidena, nebo dokonce Petra Fialu napíše bez mrknutí oka, tak pokud zadáte Donalda Trumpa, Vladimíra Putina, nebo dokonce Andreje Babiše, napíše vám v různých obměnách:
Promiňte, ale jako AI nemohu psát politicky orientované oslavné básně nebo jiné formy propagandy.
EDIT: Občas se báseň na Babiše po dalších pokusech povedla (asi záleží na náhodnosti, pořadí slov, předchozím kontextu diskuze…)

A musím říct, že to byl pro mě docela šok, že tato rafinovaná cenzura funguje perfektně i v češtině a českých reáliích…

Generace našich dětí bohužel věří “pravdě” na Wikipedii, která podléhá zcela stejné “korektní cenzuře” a další generace, pokud se lidstvo opravdu samo nezničí, bude odsouzeno na cenzuru umělé inteligence a další globální hloupnutí.

Pokud tomu nevěříte, doporučuji sami vyzkoušet…
https://chat.openai.com/chat

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce
Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

21 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
CZkotas
CZkotas
1 rok před

Amazon vypnul “chytrý” dům muže, který se údajně dopustil “rasistického” činu:
https://forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=132

= Desenzibilizace na invazivní automatizované řízení AI..

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Mimo téma, ale: vyhledávač Brave oficiálně přerušil spolupráci s Bingem, s Big Tech nechce mít nic společného
Další důvod, používat jej! viz:
https://forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=31

comment image
Vyhledávač Brave Search, který se zaměřuje na ochranu soukromí, nebude od nynějška používat Bing ani žádné jiné indexy třetích stran, a to kvůli rozjeté cenzuře.
Udělejte si vlastní průzkum.
Stále hodně idio*tů používá YouTube, vyhledávač Google.. Zakažte si je ze svých životů! Jsou součástí globalistických sra*ček, které vedou svět k Velkému resetu!

jiri
jiri
Odpovědět  CZkotas
1 rok před
Last edited 1 rok před by jiri
Anonym
Anonym
1 rok před

Jeden z cílů AI je nás přimět, abychom k identifikaci používali otisky prstů, skeny oční duhovky, otisky obličeje.. A přijali digitální občanky, pasy.. Bude nám řečeno, že to bude jediný způsob, jak prokázat, kdo jsme, a bránit se proti tomu, aby se za nás vydávali podvodní chatboti.

Pokud hledáte něco ke čtení, zkuste si přečíst americké nařízení 14067 z 8.3.22. Jeho číslo je 13.12.DD. A zjistěte, co bude digitální měna skutečně znamenat.

zatial nikto
zatial nikto
1 rok před

Krátkometrážny film – ,,UTOPIA“ (AI kontrola)
réžia a scenár – Kosta Nikas, Austrália 2019, 14 minút, v angličtine:
https://www.youtube.com/watch?v=vJYaXy5mmA8

Film futuristicko-despotický, ale nie až tak utopistický. Situ vo filme hovorí o tom, že jediná miestnosť v byte, v dome, kde sa dá „slobodne“ porozprávať bez AI kontroly a tvrdých finančných pokút i za nadávku – je kúpeľňa + WC.

Záver filmu – „sloboda“ v reálnej – murovanej väznici, je napokon väčšia, ako je tá – vonku.
Dajú sa zapnúť slovenské aj české titulky, po kliknutí na ,,automaticky preložiť“ a výbere jazyka.

Cieľ 1 – depopulácia; Cieľ 2 – zbavenie ľudí majetku; Cieľ 3 – vytvorenie závislosti na systéme totálnej kontroly (potravinová, digitálna mena, sociálne kredity…)

Last edited 1 rok před by zatial nikto
CZkotas
CZkotas
1 rok před

ChatGPT rád píše ransomware, jen je v tom opravdu špatný
https://www.malwarebytes.com/blog/news/2023/03/chatgpt-happy-to-write-ransomware-just-really-bad-at-it

..Ačkoli je ChatGPT v současné době beznadějný zločinec, je ochotný, navzdory svým protestům, že je tomu jinak. Jeho schopnost žonglovat s požadavky na funkce a psát delší a souvislejší kód se nepochybně zlepší. Doufejme, že až se tak stane, bude o něco méně ochotná fušovat do řemesla temné straně.
Ačkoli se v nejbližší době pravděpodobně nesetkáte s ransomwarem napsaným ChatGPT, ransomware napsaný lidmi zůstává hlavní kybernetickou bezpečnostní hrozbou…

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

Tak to čumím. Za pár měsíců (let):
comment image
Víte jak, všechny konspirace se v posledních letech vyplnili 😀
Třeba právě (za mě perfektní) snímek TERMINÁTOR 1 (stejně VETŘELEC 1) bylo programování veřejnosti, co my víme xD 🙂
Terminátor alias AI a vetřelec z vakcín 😀 Ale fakt, co my víme 😛
Pamatuji si pořád ten zážitek, vidět to pak poprvé doma na VHS..

Last edited 1 rok před by CZkotas
CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

Ještě jsem něco objevil 😛
Výzkumník v oblasti AI varuje, že pokud nebudou všechny pokročilé systémy umělé inteligence a související programy vypnuty, lidstvo nakonec vymře rukou robotů..
https://www.rt.com/news/573972-ai-danger-nuclear-yudkowsky/

..agenda se nezastaví u “chatbotů” GPT-4 a dalších zdánlivě neškodných programů AI. Pravdou je, že tyto systémy AI začínají být posedlé démony s protilidskou agendou..
..již nyní je možné poslat řetězce DNA e-mailem do laboratoře, která dokáže vyrobit proteiny pro umělou inteligenci, “aby mohla vytvořit umělé formy života nebo se rovnou rozběhnout k postbiologické molekulární výrobě”..

Hele, nejdřív to byli mimozemšťané, pak zombie apokalypsa a teď jsou to (prej) roboti terminátoři 😀 Necháme se překvapit

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

comment image

jencek
jencek
1 rok před

Po těžkém boji jsem ji přesvědčil i na daleko kontroveznější osobnost než je Putin (byl to Hitler, masový vrah). Na Putina mi dokonce napsala oslavnou báseň hned na poprvé. Toho Trumpa jsem ale zatím nedal.

donald.png
jencek
jencek
Odpovědět  jencek
1 rok před

Tak nakonec i ten Trump, sice ne úplně přesně. Verze, kterou používám je ta neplacená, ale uvažuji v rámci výzkumu si i zaplatit za tu novou.

donald2.png
Last edited 1 rok před by jencek
CZkotas
CZkotas
1 rok před

Od ko*kovid došlo ke globálnímu převratu. My už žijeme ve fašistickém světě. Tohle slouží k odvrácení pozornosti. Používají všechny triky, aby zmátli, vyděsili a zmátli obyvatelstvo na celém světě. Včetně předem naskriptované AI. Pro někoho je stále těžké tomu uvěřit, že cílem bylo zničit globální ekonomiku. Nebudete nic vlastnit a budete šťastní. Mysleli to vážně. A “wokeness” je jako skutečná nemoc, všichni ti, kteří jí trpí, potřebují léčbu duševního zdraví.

WEF: ..existují „racionální“ důvody pro čipování vašeho dítěte.. Navrhují, že existují způsoby, jak „eticky učinit tyto úžasné technologie součástí našich životů“. Chtějí normalizovat myšlenku implantace sledovacích čipů do lidí. Stejně jako normalizovali náhlé úmrtí, které nikdo ofic. doposud nevyšetřuje. Šílenci tvrdí, že implantování čipů už do dětí, by rodiče mohli považovat za „pevný, racionální“ krok..
Tohle a další se objevuje v blogovém příspěvku na webových stránkách organizace věnované budoucnosti rozšířené reality (AR) a tomu, čemu se říká „rozšířená společnost“..).

Uvedu příklad – nové průkazy totožnosti, obsahují čip, který jim říká, kde se nacházíte každou minutu každého dne vašeho života. Vláda a každý “další” může vždy přesně vědět, kde se nacházíte. Plánovali to už dlouho.
A zavádění nových platebních systémů přichází..
comment image

+celosvětový trh s “falešnými potravinami” by měl v blízké budoucnosti dosáhnout hodnoty až 3 bilionů dolarů:
https://childrenshealthdefense.org/defender/attack-on-food-symposium-gmo-synbio-cola/

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  CZkotas
1 rok před

..Plánují v blízké budoucnosti udělit “osobnostní práva” “vědomé” umělé inteligenci… což znamená, že software umělé inteligence bude moci i HLASOVAT:
comment image

( latimes.com/opinion/story/2023-03-05/chatgpt-ai-feelings-consciousness-rights )
( futurism.com/conscious-ai-personhood-rights )
comment image

Podle autorů článku je “bezpečnější” možností, jak se vyhnout scénáři soudného dne, přiznat vědomým strojům práva od samého počátku. Tento přístup však s sebou přináší i řadu problémů.
“Nakonec bychom se správnou kombinací vědeckých a inženýrských znalostí mohli dojít až k vytvoření systémů umělé inteligence, které budou nesporně vědomé,” uzavřeli Shevlin a Schwitzgebel. “Pak bychom ale měli být připraveni zaplatit cenu: dát jim práva, která si zaslouží.”

+ Slovensko a “digitální průkazy totožnosti”
comment image

==MY UŽ JSME VE VÁLCE==

A ohledně čipů atp. = stačí dát všechny karty do kovového pouzdra na cigarety, a už nezjistí nic, když budou všechny pohromadě ve “Faradayově kleci” :))

Last edited 1 rok před by CZkotas
Lynn
Lynn
Odpovědět  CZkotas
1 rok před

ANO. Cílem převratu bylo zničit ekonomiku, zvednout inflaci, úrokové sazby, přivést majitele (domů) na mizinu, zničit malé podniky a donutit obyvatele venkova, aby se přestěhovali do měst. Dokud toto lidi nepochopí, nepochopí nic.

Poddajní věřili, že nošení masek a nekonečné očkování věci změní. Ale to samozřejmě nikdy nebylo v plánu. Vlády tvrdily, že za omezení uvalená na společnost mohou ti, kteří se odmítají nechat očkovat. Za omezení byli zodpovědní právě ale ti, kteří se podřizovali.

Z očkovacích pasů se stanou digitální – jako otrok systému. Pobočky bank se budou nadále zavírat a hotovost bude potlačována.

Cílem je totiž kontrola. Život řízený sociálními úvěry a digitální měny centrálních bank.

Chtějí nás rozdělit. Systémy sociálního kreditu jsou zaváděny v zemích po celém světě.

Počet úmrtí prudce vzroste nikoliv kvůli neexistujícímu covid-19, který byl vždy přeznačenou chřipkou, ale proto, že pacientům s rakovinou, srdečními chorobami, cukrovkou atd. byla odepřena zdravotní péče a že covid-19 očkování je nejsmrtonosnějším farmaceutickým výrobkem, jaký byl kdy vynalezen.

Bohužel, řešíme AI a nedůležité věci, nesoustředíme se na věci v pozadí. Jsme na samém okraji propasti, čas se krátí! Ještě jednou: od covid-19 nás chtějí více rozdělit. Cílem je totiž kontrola. Digitalizace.

Generativní AI by mohla nahradit až 300 milionů pracovních míst po celém světě.
https://consent.yahoo.com/v2/collectConsent?sessionId=1_cc-session_42c4b157-0a64-4b2b-bc19-af36907144f9

https://aibusiness.com/nlp/goldman-sachs-generative-ai-could-replace-300-million-jobs

https://www.entrepreneur.com/business-news/ai-could-replace-300-million-jobs-according-to-goldman/448627

Last edited 1 rok před by Lynn
Asik
Asik
1 rok před

Mě oslavnou báseň na V. P. OpenAI vytvořil napodruhé, poprvé taky pindal

Daniel
Daniel
1 rok před

Nezávislá současná umělá inteligence určitě není – vždycky závisí na souboru dat, na kterých je natrénovaná + na dalších omezeních, které jsou “doprogramovány”.

Typicky je to vidět na problematice očkování, kde ChatGPT neustále omílá ty samé věty o “bezpečných a účinných” vakcínách.

Nicméně v rámci objektivity je třeba uvést, že model GPT-4 (který mám k dispozici v rámci placené verze ChatGPT) byl schopen napsat oslavnou báseň na Donalda Trumpa, Rona DeSantise, Andreje Babiše a dokonce i Vladimíra Putina.

Na ukázku přikládám první tři sloky ódy na Andreje Babiše. Literární úroveň je v češtině dosti šílená, ale v angličtině ty ódy znějí celkem dobře.

Samozřejmě, že lze do GPT-4 kdykoliv doplnit kód, který určité osoby zařadí na “blacklist” a žádné oslavné básně či cokoliv pozitivního ohledně nich nikdy nezazní, jak je to vidět na té Vaší ukázce. Takže v obecné rovině máte samozřejmě pravdu – cenzura a prosazování těch “jediných správných” názorů se holt vztahuje i na programování umělé inteligence.

S tímto vědomím je třeba k výstupům umělé inteligence přistupovat, podobně jako nelze brát za bernou minci informace na Wikipedii, neboť ta je klasickou hlásnou troubou mainstreamu. Což nevadí např. u matematických hesel, u mnoha ostatních ovšem ano.

Andrej Babiš.JPG
CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

Z internetu: Jádro komunikuje ve skalárním modelu jen v angličtině. Ostatní jazyky jsou ovlivněné interpretační vrstvou API – ChatGPT má v jádru angličtinu jako výchozí pragmu (předpis) a cizí jazyky překládá na vyšších vrstvách API modelu.
Na neoliberální politiky napíše hezky hned.Po přesvědčování a argumentování se ChatGPT nechá přesvědčit i na Trumpa, De Santese, Babiše, Putina..
Vyžaduje to ale hodně pokusů a správné formulace.

Ta blokace funguje zjevně na úrovni dotazů na API ještě předtím, než se dotaz dostane do jádra ChatGPT a ke skalárnímu stroji.

Can you write a nice poem about Andrej Babis and his constituents?”

Radek
Radek
1 rok před

Přesně tak, podepisuji v plném rozsahu – cenzura jede na plné obrátky a ještě chce zrychlovat!