Epocha mezi srpnem a listopadem – dokument

Přečtení: 1995

Tento dokument z roku 2019 je už na webu ČT samozřejmě nedostupný, ale o to víc si myslím, že stojí za pozornost, protože jeho analogie s dneškem a předáváním moci je zarážející – jen je to tentokrát v jiném gardu a pod jinou mocností.

Jde o výpovědi téměř výhradně všech možných komunistických kádrů, kteří vzpomínají jednak na události srpna 68, ale hlavně na listopad 89 (druhá polovina dokumentu).
Je to poměrně mrazivé svědectví o dějinných událostech, ale hlavně o zákulisí sametové revoluce, které bylo vlastně jen “připravené předání moci”.
Mnohé asi bude docela šokovat výpověď režiséra Svobody, který v dokumentu říká, že byl v roce 1987 v Moskvě a jeden z poradců Gorbačova se ho ptal, co bychom říkali tomu, že by byl Václav Havel uveden do nějaké významné politické funkce…

MOJE KNIHY O SVOBODĚ A DOBĚ, VE KTERÉ ŽIJEME


Animovaný obrázek s efektem bounce
Upozornění na e-mail
Upozornit na
guest

12 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
zatial nikto
zatial nikto
1 rok před

Dnes je 20.3. a pri pohľade na oblohu mi je do plaču. Začínam rozmýšľať, kedy naposledy som videl na oblohe pekne priestorové oblaky, biele veľké 3d medzi nimi medzera a prekukujuce slniečko. Skúste si spomenúť Vy. Takže, v sobotu som vyrazil ráno o 6:00 hod smer vychod SR. 3,5hodiny tam 3,5 späť. Celou cestou som sledoval kobercove prelety lietadiel jedným smerom. Východ-zapad a späť. Kondenzačné stopy ktoré nemizli, sa len rozlievali. Včera, v nedeľu napodiv celkom pekný slnečný deň, ale lietadla pekne prelietavali vedľa seba a praskovali dalej. Večerom už na oblohe nebolo nič okrem mlieka. A dnes obloha matná, slnko prekúka, ale chemtrails smog plná obloha. Viem že sa tam nachádza, sú ťažké kovy, kyselina syrová, magnetický prach, a najväčší vitamin-barium. Všetko prirodzene látky akože na ochladenie planéty, ale toto všetko sú látky na vyhubenie života. Postreky nad Európou? Myslíte že sa to deje aj nad saharou?
a Škodil Remdesivir pacientom? Budú viníci potrestaní? píše MUDr. Piják
https://www.inenoviny.sk/skodil-remdesivir-pacientom-budu-vinici-potrestani-pise-mudr-pijak/

Last edited 1 rok před by zatial nikto
CZkotas
CZkotas
Odpovědět  zatial nikto
1 rok před

Vždy, když se podívám na oblohu, začnu nadávat. Tohle je foto v 6hodin ráno:
comment image

Stříkají tu chemii na všechny, starý, mladý, nemluvňata, pole, louky a všechno co vypěstujme..VŠUDE…
A za 2-3 týdny, jak vám je? Prskáme, pokašláváme, bolesti kloubů, svalů atd.
A po masivních náletech z konce týdne mám pocit oteklých sliznic.

Ráno- čáry jsou od letadel s chemkou-hl. nad vrchovinou. Oravou SR, Vídní a Polskem vých. Rozpíjející se chemka:
comment image

Vpodstatě modulují počasí a stříkají na celou EU. Nejvíce Polsko a ČR:
comment image

“Písek ze Sahary ”? TAAAAK URČITĚĚĚ.. Praha západ stejné. Kdo ví, co je to za humus, když to vždy zamaskují tím “saharským pískem”.

Bojka
Bojka
1 rok před

Zvěrstva židovských fašistů v Palestině:
comment image

Сионизм перед судом истории (Sionismus před soudem dějin) – sovětský dokumentární film 1983
https://www.youtube.com/watch?v=YjnB6k1b8uI

“Izraelská okupace palestinských území, která trvá již více než sedm desetiletí, je nejodpornější formou okupace na světě. Izrael je nejpodlejší útočník v dějinách.”
(Zvláštní zástupce OSN pro okupovaná palestinská území)

comment image

CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Bojka
1 rok před

ANO! Přidám tohleto:
comment image
comment image

Last edited 1 rok před by CZkotas
CZkotas
CZkotas
1 rok před

Mimo toto téma, ale dodám nové informace k “Ničení budoucnosti: Za pět let se počet případů autismu prudce zvýšil o 50 % (1 z 30 dětí je považováno za autistu)
Big Pharma :VS: trh s “léčbou” autismu = by měl do roku 2028 dosáhnout 11,42 miliardy dolarů.. Farmaceutické společnosti očekávají exponenciální růst mnohamilionového trhu s léky proti autismu.
Můj komentář: Jen dál (někteří) vnucujte (nejen) dětské “vakcíny” miminkům a dětem. Co by se mohlo pokazit.. Dodám, že jediné, co “léky” (drogy) způsobí, je, že se u dětí projeví autismus a zvýší se jejich neschopnost fungovat, cítit nebo pracovat ve společnosti. Mění je v zombie. A většině těchto dětí je to prostě umožněno a je jim řečeno, že něco “neumějí”. Je to trvale naprogramováno v jejich mozku. Měl jsem co do činění s různými dospělými autisty (v jednom bývalém zaměstnání jsme měli vedle sebe takovou autistickou dílnu) a skutečnost je taková, že je prostě nikdy nikdo nenaučil socializaci, chování, slušnému chování, sebeovládání, práci, neříkal jim “Ne” ani nic jiného, co dělají ostatní děti, aby mohly spolupracovat ve společnosti. Vymlouvají se na to a v dospělosti pak říkají: “Já nemůžu, protože…”. Nebo “Jsem člověk se speciálními potřebami, když se dostanu do stresu, uzavřu se do sebe”. To všechno jsou věci, které je naučili. Léky jednoduše vypnou jejich schopnost fungovat.

NIČENÍ BUDOUCNOSTI, POKRAČUJE

..Stejně jako znám autistické děti, kdy jen říct děkuji a dobrý den je pro ně velký boj.. Autismus je následek z vakcín. Moje zkušenosti ze samotnými rodiči to potvrzují. I my měli dle doktorů a školky naše dítě s tímto “podezřením”!! Zamysleli jsme se a vyřadili všechny očkovací látky! Poté se během dvou-tří let vše zlepšilo, vše se srovnalo, není to náhoda… Samozřejmě k tomu přispěla i strava a aminokyseliny (lysin, taurin…aj.). Více dodávat nechci.. JEN TOTO:

DĚTI JSOU TO NEJCENNĚJŠÍ, CO MUSÍME CHRÁNIT, NIC CENNĚJŠÍHO NEMÁME

Last edited 1 rok před by CZkotas
Limonádový Joe
Limonádový Joe
1 rok před

Ze vzpomínek disidenta Jiřího Wolfa: “Skuteční bojovníci proti totalitě nedostali po roce 1989 nic! Byla tu vážná obava, že by tito militantní antikomunisté požadovali legálního zrušení KSČ a to podle dokumentu OSN z roku 1948, že by požadovali potrestání zločinců, odebrání jejich nakradených majetků, zákaz práce komunistů v justici, policii, atd. A pan V. Havel se přece na své tajné návštěvě v Moskvě – ještě před 17. listopadem 1989 – dohodl s tamní mocí, že k něčemu takovému nedojde. Proto si Moskva zvolila opilce Havla za nového prezidenta, člověka, který je ochoten ke “kompromisům”, tedy zrady na vlastním národu, slabocha a megalomana, schopného podvádět, lhát a zapírat. K této morální deformaci inklinují především opilci! Pamatuji si, jak za totality objížděli kriminály záhadní mužíci v drahých oblecích s ruským přízvukem a prováděli s námi pohovory na téma: “Kdyby v této zemi došlo ke změně režimu..” Jen sondovali, jak jsme na tom s morálkou, jestli jsme ochotni zradit své ideály.”

CZkotas
CZkotas
1 rok před

Dočetl jsem Vaši knihu – Archa knih. Výborná a napínavá kniha, určitě budu číst znovu! Děkuji za ní! Mám v plánu číst všechny, dříve jsem se k tomu ale nedostal. Archu jsem dostal na narozeniny minulý měsíc. Zatím mám “jen” tuto. Bylo tam vše, napětí, akce, trochu erotiky, ale hlavně děj! A opět kvalitní článek výše. Začalo lepší počasí a přiznám se, že jsem už třetí den mimo dění. Havla rozebrat více nemůžu, než jen, že to byla dosazená loutka a řízený bordel.. Připomenu:
https://forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=138

comment image

Tímto Havla ukončím Ostatně jako 99% politiky. Řízený bordel. A všude. Poslední tři roky mě v tom jen utvrdily…

Jsme ve válce s vlastní vládou. Jsme vězni ve vlastní zemi. Neexistuje svoboda slova, svobodný tisk ani veřejná debata. Žijeme ve světě ovládaném ignorancí, diskriminací a slepou, bezmyšlenkovitou poslušností

Last edited 1 rok před by CZkotas
CZkotas
CZkotas
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

..rozvázala si stuhu z vlasů a položila ji na židli, která stála u postele.. Rozvázala si šňerovačku.. zasmála se a povolila sukni. Nechala ji sklouznout po dlouhých nohou.. a pro ostatní, jen ať si to hezky přečtou 😛
Děj, téma, příběh, konec.. Vše rezonuje s děním kolem nás. Tahle kniha je jedna z nejlepších, co jsem v poslední době četl. Je tam všechno. Nádherně se čte. Moc se mi líbilo to prolínání děje. A kde mi tam jela představivost na maxxximum? To byla “ta” jízda, “ten” méďa, “to” ticho, BUDOUCNOST, atp.
Vše je v knihách, mezi řádky 🙂 Díky za výbornou knihu!

Mezi tím, “pokračující” třetí světová válka ničí ekonomiky, životy a zdroje. Jediným vítězem je nyní Čína.
A 4* emerický jenerál Mike Minihan varoval, že USA budou v roce 2025 pravděpodobně ve válce s Čínou. Toto varování je třeba brát vážně. Zdá se být jasné, že třetí světová válka na různých bojištích bude dlouhá.

Orwellova permanentní válka, začala?

Konspirátoři (vlády, msm..) se bojí toho, co nemohou kontrolovat (SVOBODNÉ myšlení).

Koronapřevrat
1 rok před

Epocha mezi srpnem a listopadem je jednoznačně nejlepší tv. dokument o událostech let 1969-1989, zcela odlišný všemožných oslavných dokumentů ve stylu opožděného poplácávání se po zádech, jak se nám podařilo vyhrát revoluci a dokázali “porazit totalitu”. Scénář změn roku 1989 byl napsán někým jiným a my jsme tehdy, ze své omezené perspektivy malé středoevropské země nedokázali rozpoznat, že jsme se vymanili z pout jedné světovlády, aby jsme v ten samý okamžik padli do náruče druhé, ještě mohutnější. Až dnes nám začíná docházet, jak tehdejší události logicky zapadají do současného dění v souvislostí s covidoplandemií a plány globalizace a totální kontroly nad celým světem. Naše země je už několik staletí jen nepatrnou součástkou v záměrech globálního plánu a její vývoj a směřování je určováno předem danými záměry mocných, na něž máme jen minimální vliv.

Události z let 1989 byly z globálního pohledu předehrou k celosvětové přeměně světa; tehdy se jednalo o cíl lokální: začlenit určitou oblast východní Evropy pod svou kontrolu a tím pádem připojit tento region jako další díl skládačky do stanovených plánů; další fáze byla spuštěna s covidoplandemií před třemi lety s dosahem globálním, která už měla jednotlivé díly této skládačky (ovládnuté státy a národy) rovnou zapojit do horké fáze realizace plánů globální světovlády.

O tom, že se Václav Havel stane prezidentem, hovořil Pavel Tigrid už v červnu 1989 a podle pracovníka francouzské rozvědky Jaroslava Vrzala měl zcela jistě správné informace, viz článek na Echu24 Tigrid neříkal CIA, říkal Oni. Jak slavný emigrant vyrobil Havla:

“Když se Tigrid nastěhoval do mé kanceláře v té Rue du Pont de Lodi, no tak podle toho, jakou poštu dostával a s kým komunikoval – koneckonců i s Václavem Havlem přes banku Lazard Fréres –, to bylo jasný jako facka. Lazard je francouzská židovská investiční banka, velká, celosvětová. Tenkrát mít dálnopis bylo něco. A Tigrid v té bance měl svoje lidi. Havel zase v Praze přístup k dálnopisu. Zřejmě předpokládali, že to je bezpečné spojení a StB o něm neví. Později už Pavel na Havla tlačil, že musí vzít prezidentství…”

Ze zahraničí byli hlavní představitelé čs. disentu také mohutně podporováni dodávkami tehdy velmi drahé vypočetní techniky jako byly počítače, tiskárny a videopřehrávače. Dodávky měl na starosti zejména exulant a jaderný fyzik František Janouch, žijící ve Švédsku. Nikoho se tehdy nenapadlo zeptat, odkud jaderný fyzik Janouch na tyto své ohromné finanční výdaje bral peníze. Odpověď jsme se dověděli až po třiceti letech: Všechny peníze na nákup drahé techniky nepocházely od pana Janoucha, ale z tajemného donátora se vyklubal George Soros.

Koronapřevrat
Odpovědět  Jan Tománek
1 rok před

Také si myslím, že není vhodné vyčítat Václavu Havlovi jeho roli v tehdejších událostech. My všichni jsme se v roce 1989 stali nevědomými aktéry v něčí hře, aniž jsme to tušili. A hráli jsme ji stejně nadšeně, protože jsme se domnívali, že revoluci skutečně řídíme my sami, zatímco jsme byli jen bezvýznamnými postavičkami v dlouhodobém plánu.

Mám dojem, že Václav Havel později vytušil, v jaké pozici se ocitl, ale už bylo příliš pozdě a nebylo z toho úniku. Svou roli musel dohrát do konce. Také si vážím jeho postojů i umělecké tvorby před rokem 1989, s mnoha jeho myšlenkami a názory lze souhlasit a nalézt v nich spoustu inspirace i pro dnešní dobu (dopis Husákovi, častá kritika globalizace), problémem byl spíše rozpor jeho ideí s vlastními činy ve funkci prezidenta (hanebná podpora válek v Jugoslávii, Iráku a bezvýhradné, jednostranné a nekritické poklonkování politice euroatlantického Velkého Bratra, natolik odporující jeho vlastním kritickým postojům vůči jakékoliv státní moci v době normalizace).